Hlavní obsah

Sychra: Byl jsem odhodlaný rozsekat terče na třísky, ale slavit budu i šesté místo

Radek Malina (Londýn)Sport.czPrávo

Třetí nejlepší umístění české výpravy na probíhajících olympijských hrách v Londýně zařídil v úterý odpoledne skeetař Jan Sychra, když obsadil šesté místo. Při jeho čtvrtém startu pod pěti kruhy jde o jeho nejlepší výsledek. V premiérovém olympijském finále netrefil dva terče, s celkovým součtem 143 zásahů potřeboval přitom jen o jeden zásah lepší výsledek, aby postoupil do rozstřelu o bronz.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Skeetař Jan Sychra ve finále olympijského závodu

Článek

Jak jste spokojený s šestým místem?

Moc. Dali jsme si s trenérem Honzou Hůlou za cíl, že by bylo dobrý se dostat do finále, což se podařilo. Cokoliv dalšího by byl nadstandard. Oba jsme chtěli medaili a myslím, že jsem na ni i měl. Ale bohužel se projevila chyba, která se ukazovala už v tréninku.

Nedařilo se vám trefit první terč na třetí pozici. V čem byl největší problém?

Nebyl jsem nervózní, ale už v tréninku mi tenhle první terč nešel. A i ve finále se moje slabé místo projevilo. Terč se mi lehce ztrácel na pozadí zelené plachty, která byla kolem střelnice. Přitom je to jednoduché (směje se)... Jenže člověk si vymyslí nějakou blbost a možná jsem měl někde v podvědomí uložené, že se mi na daném místě nedaří. A pak mě rozhodil na čtvrté pozici sudí, který mě vrátil zpátky. Podle pravidel je předepsaný čas, aby se stihly připravit kamery.

Rozhodila vás tahle situace hodně?

Sudí mě vyvedl z tempa. Už jsem byl nastartovaný a on mě poslal zpátky. Ale střelec s mými zkušenostmi danou situaci musí zvládnout.

Jak moc byla nepříjemná zelená průhledná stěna na pozadí, o níž jste mluvil?

Hodně! Musím poděkovat svazu i všem partnerům, že obětovali určité finance a v menším měřítku nám stejnou postavily v Brně, abychom si alespoň trošku zvykli. A dokonce koupili i stejné terče, které byly rovněž trošičku odlišné od standardních. Mým šestým místem se snad investice vrátila.

S čím jste do finále vstupoval? Věřil jste, že můžete skočit na medailové pozice?

Byl jsem naladěný hodně dobře. Odhodlaný rozsekat terče na třísky, ale nepodařilo se.

Bude i po šestém místě následovat oslava?

Rozhodně ano! Rouhal bych se, kdybych takový skvělý výsledek neslavil. Jsem šestý na planetě, což není ostuda. Mnoho favoritů zůstalo za mnou.

Reklama