Hlavní obsah

VIDEO: Olympijský úspěch nadnáší – Svoboda létání miluje, Synkovi nafoukalo v tunelu do nosu

Praha

Čeští reprezentanti se mohou po Londýnu vznášet, protože olympijský úspěch nadnáší. Ve čtvrtek odpoledne to platilo doslova. Ve vzduchovém tunelu letňanské Skydive Areny se proplachtili nejen olympionici v čele se zlatým Davidem Svobodou, ale třeba i kajaky Vavřince Hradilka a Štěpánky Hilgertové. Habán Ondřej Synek se do tunelu málem ani nevešel.

Olympionici si vyzkoušeli vzduchový tunelVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zdaleka ne všechny pocit volného pádu nadchl. „Zajímavá zkušenost, ale jednou mi to stačilo. Trochu mi nafoukalo do nosu, víckrát už to nemusím opakovat," rozpačitě se usmíval stříbrný skifař Ondřej Synek na akci, kterou jako oslavu londýnských úspěchů uspořádala společnost Sport Invest zastupující řadu reprezentantů.

Jeho zlatý kolega David Svoboda si letu v kombinéze a brýlích užíval mnohem víc. „Každému mohu doporučit, už jsem tu létal několikrát. Odvaha se hodí pro každou disciplínu," těšil se moderní pětibojař na další zkušenost s volným pádem.

Úsměvný byl útrpný pohled Kateřiny Emmons, když na řadu přišel její manžel Matt. „Musím ho v tom nechat samotného, včera mně vytrhali všechny čtyři osmičky," vysvětlovala poněkud vyděšeně zástupkyně střelecké rodiny.

Organizátoři ze Skydive Areny měli nejvíc práce ukočírovat právě obrovité tělo Ondřeje Synka. „Však mi říkali, že jsem se rozplácl přes celý tunel," říkal veslař, který ještě stále „neporodil". „Má to být každou chvilkou, spíš ale v pátek," avizoval narození druhého dítěte.

Vzduchem plavaly i kajaky

Kajakáři Vavřinec Hradilek a Štěpánka Hilgertová si zaskotačili i s loděmi, takže vytvořili velmi efektní figury. Zatímco je i jejich kolegy Jaroslava Volfa s Ondřejem Štěpánkem ještě čeká v Troji domácí šampionát a posléze závod Světového poháru, pětibojař Svoboda už sezónu ukončil.

„Užívám si, každý den mám nějakou akci. Medaili proto nosím stále u sebe. Nemusím trénovat, mám volnější režim. Proto zatím nedokážu posoudit, jestli mi olympijské zlato změní život."

Olympionik-letec si vybral moderní pětiboj právě proto, aby vyhrál olympiádu. „Zní to asi jako pohádkový příběh. Nejen ve sportu však podle mě jde o to, aby si člověk vybral ten svůj správný rybníček. Po světě chodí miliardy talentů, jen o tom neví. A důležité je vybrat si pro sebe to, v čem se později prosadím," dává Svoboda zdánlivě jednoduchou radu všem svým následovníkům.

Reklama