Hlavní obsah

Češi se dočkali první medaile! Kajakář Hradilek vybojoval stříbro

Londýn
Aktualizováno

Čekání na první českou olympijskou medaili z Londýna ukončil kajakář Vavřinec Hradilek! Po skvělé finálové jízdě vybojoval stříbro, nestačil pouze na Itala Daniele Molmentiho.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Konečně medaile! Stříbro vylovil v olympijském kanálu kajakář Vavřinec Hradilek

Článek
Fotogalerie

Hradilek se ve finále představil jako třetí, neboť v semifinále obsadil osmé místo. Svou druhou dnešní jízdu ale zvládl mnohem lépe, vyvaroval se penalizace za dotek branky a po dojezdu se usadil v čele průběžného pořadí s náskokem více než sedmi sekund na Etienne Dailleho z Francie. Jeho čas byl rychlejší než výkon vítěze semifinále Slovince Petera Kauzera.

Soupeři poté Hradilka atakovali, v polovině tratě byli rychlejší Němec Hannes Aigner i Samuel Hernanz ze Španělska, ale do cíle svůj malý náskok nedokázali udržet. Hradilka překonal až Molmenti. Trojnásobný evropský šampion a mistr světa z roku 2010 byl o 1,35 sekundy rychlejší a nadělil si olympijské zlato k dnešním 28. narozeninám.

Nikdo další se před českého reprezentanta nedostal, tlak neunesli Polák Mateusz Polaczyk ani současná jednička světového žebříčku Kauzer, jenž startoval jako poslední. Hradilek se po titulu vicemistra světa z roku 2010 mohl radovat z další stříbrné medaile, kterou získal přesně dvacet let po triumfu kanoisty Lukáše Pollerta na olympiádě v Barceloně.

Kanoistika - vodní slalom:
Muži:
K1:
1. Molmenti (It.)93,43 (0 trest. sekund)
2. Hradilek (ČR)-1,35 (0)
3. Aigner (Něm.)-1,49 (0)
4. Polaczyk (Pol.)-2,71 (0)
5. Hernanz (Šp.)-3,52 (0)
6. Kauzer (Slovin.)-7,58 (6)
7. Daille (Fr.)-8,44 (2)
8. Oblinger (Rak.)-10,85 (2).

Reklama

Související témata: