Hlavní obsah

Dnes o nic nešlo, chleba se bude lámat zítra, říká Vettel

Dillí

Sebastian Vettel vyrazí do nedělní Velké ceny Indie vozů formule 1 z pole position. Svůj kvalifikační výkon však nijak nepřeceňuje. „Jede se až zítra,“ říká. Čtyři mistrovské závody před koncem sezóny vede o šest bodů před druhým Fernandem Alonsem z Ferrari. Španělský pilot v kvalifikaci dojel až pátý a do nedělního klání vyjede ze třetí řady.

Foto: Greg Baker, ČTK/AP

Vettel (uprostřed) a jeho decentní oslava po úspěšné kvalifikaci.

Článek

„Dnes byla kvalifikace, závod je až zítra. Tam se teprve láme chleba. Zítra to bude hodně dlouhé, a jak se ten závod bude vyvíjet, teprve zjistíme. Každopádně jsem ale rád za výsledek dnešní kvalifikace. McLareny byly hodně rychlé na dlouhých úsecích a Ferrari na zítřek chystá asi něco překvapivého, tak uvidíme, jak to bude."

Stávající lídr seriálu F1 se nijak nezaobírá svými konkurenty. „Já i tým se musíme soustředit především na sebe. Tak jako tak, neovlivníme, jak ostatní pojedou. Fernando mohl dnes o sekundu všechny předehnat a my bychom s tím nemohli dělat nic, než se snažit jet co nejrychleji. Bude to těžký a dlouhý závod, může se tam přihodit spousta nepříjemností. Pokud se stanou, je rozhodně lepší být před nimi, než je mít přímo před nosem."

Red Bull má skvělé vozy

Jednička stáje Ferrari a druhý muž pořadí letošního mistrovství F1 mluví o tom, že nebojuje jen se skvělým závodníkem Sebastianem Vettelem, ale také s šéfkonstruktérem Red Bullu Adrianem Neweym. Vettel s Webberem mají tak oproti ostatním velkou výhodu.

„Nezápolíme jen se Sebastianem, ale také s Neweym. Vozy Red Bullu přece pravidelně obsazují první a druhé místo. Není jednoduché se jim vyrovnat, ale cítím, že zítra bych mohl být konkurenceschopnější než dnes," doufá Alonso.

Zároveň popsal, s jakou taktikou bude muset jít do závodu, pokud ještě chce pomýšlet na medailové umístění. „Musím dohnat McLaren tak rychle, jak jen to bude možné, a dostat Red Bull pod tlak. Pak stačí čekat na nějakou chybu, problém s vozem, nerovnost na silnici, cokoliv. Pokud ale Red Bull pojede stylem start-cíl, k čemuž má nakročeno, bude to špatné."

Španělský pilot zahání chmurné myšlenky a nenechává se „drtit" dominancí Vettelovy stáje.

„Celkem jsem si zvykl, že jsme za McLarenem a Red Bullem. Neštve mě to, ani nejsem frustrovaný. Vím, že sobotní vzletné komentáře se rychle mohou změnit na nedělní smutek. Pátá pozice na zítra určitě není špatná."

Reklama

Související témata: