Hlavní obsah

VIDEO: Jen pro odvážné. Red Bull točil čamburíny na heliportu 200 metrů nad zemí

Praha/Dubaj

Do sbírky povedených akcí Red Bullu přibyl další kousek. Čtvrtý titul mistrů světa formule 1 v řadě si vyžádal speciální oslavu a znovu se bylo na co dívat. David Coulthard vystřihl triumfální kolečka s autem v oblaku kouře z gum na heliportu nejluxusnějšího hotelu světa Burdž Al Arab v Dubaji. Pouhých 24 metrů široký heliport je přitom víc než dvě stě metrů nad zemí.

Kaskadérský kousek Davida Coultharda v Dubaji.Video: Red Bull

 
Článek

Tým Red Bull už spustil mistrovské oslavy, přestože v kalendáři letošního šampionátu F1 zbývají ještě tři závody. Suverénní Sebastian Vettel si totiž zajistil čtvrtý titul v řadě minulou neděli při Velké ceně Indie a tým má už rovněž jistý triumf v Poháru konstruktérů. A tak se mohl zrealizovat další adrenalinový kus.

V Dubaji už bylo k vidění všelicos, ale 750 koní řvalo na heliportu nad Arabským zálivem poprvé. „Tohle byla skutečná zábava. Když padl první návrh provést tuhle akci, říkal jsem ‚Proč ne?'. Rád jsem u toho, když se posouvají hranice, což je filozofie Red Bullu. Mohly díky tomu vzniknout fantastické záběry v parádním městě a já jsem opravdu rád, že jsem mohl být u toho," poznamenal bývalý jezdec týmu David Coulthard bezprostředně poté, co vystoupil z kokpitu obklopeného kouřem ze spálených gum.

Coulthard již v minulosti s formulí Red Bull jezdil například po staveništi závodního okruhu v americkém Austinu, v centru Londýna či na Rudém náměstí v Moskvě. Ale takhle vysoko nad pevnou zemí ještě v kokpitu neseděl.

Reklama

Související témata: