Hlavní obsah

Potvrzeno! Plekanec se připojí k reprezentaci. Chci, aby proti Kanadě hrál, řekl Růžička

Praha
Aktualizováno

Hokejovou reprezentaci posílí na domácím světovém šampionátu útočník Tomáš Plekanec. Opora Montrealu Canadiens dnes přiletí do Prahy a v sobotním semifinále proti Kanadě by měl nastoupit. Po pátečním tréninku v O2 areně to potvrdil trenér národního týmu Vladimír Růžička.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Tomáš Plekanec posílí český národní tým na domácím světovém šampionátu.

Článek

"Plekanec dneska přiletí," potvrdil Růžička. "Je to hráč, na kterého jsme do poslední chvíle čekali. Včera jsme se domluvili. Moc mu věřím. Chci, aby zítra hrál," řekl Růžička.

Dvaatřicetiletý kladenský rodák bude posledním zapsaným hráčem na českou soupisku, která se tak uzavře. Místo tak nezbude na obránce Michala Kempného a forvarda Lukáše Radila.

"Nedá se nic dělat, jdeme do bojů o medaile a chceme mít co nejsilnější mužstvo," sdělil kouč národního celku. Ten zatím neprozradil, s jakými hráči kladenský odchovanec vytvoří útočnou formaci. "Teď si sedneme a dáme to nějak dohromady. Samozřejmě nějaký hráč ze sestavy vypadne. Možná, že by mohl hrát s Jardou Jágrem, ale musíme to udělat tak, aby lajny byly vyvážené," připomněl reprezentační kormidelník.

Trénink s mužstvem nestihne

Plekanec se rozhodl obléknout reprezentační dres na MS i přesto, že ho čeká náročná cesta z Kanady a následné potíže s aklimatizací a zvykání si na širší kluziště. "Těžké to bude, to ví. Já jsem mu ale řekl, že chci, aby přijel," uvedl Růžička.

Dvaatřicetiletý centr nestihne s mužstvem ani jeden společný trénink. "Tomáš si večer možná půjde zabruslit. Zase takový problém to není, aspoň bude odpočinutý. Na dopolední rozbruslení půjdou jen ti, kteří nehrají. My už na led nepůjdeme, až na zápas," upřesnil Růžička.

Majitel stříbrné medaile z MS 2006 a dvou bronzových z let 2011 v Bratislavě a 2012 z Helsinek posílíl národní tým na světovém šampionátu naposledy před dvěma lety ve Stockholmu. Tehdy dorazil na závěrečné utkání v základní skupině proti Norům a třemi asistencemi v první třetině pomohl mužstvu k vysoké výhře 7:0. Reprezentace však přes následné čtvrtfinále nepřešla, když podlehla Švýcarsku 1:2.

Reklama

Související témata: