Hlavní obsah

Ruský trenér navrhuje pro opilého výškaře Uchova roční distanc

MOSKVA

Roční zákaz startů hrozí ruskému výškaři Ivanu Uchovovi za to, že skákal opilý na nedávném mítinku Super Grand Prix v Lausanne. Dvaadvacetiletý atlet měl v sektoru potíže udržet se na nohách, na své základní výšce předvedl bizarní skok a pořadatelé ho vyzvali, aby ze soutěže odstoupil.

Článek

"Je to hanba. Udělal ostudu všem ruským atletům, když závodil v takovém stavu. Požádám svaz, aby mu dali roční distanc," řekl novinářům rozhořčený šéftrenér ruské atletické reprezentace Valentin Maslakov. Verdikt by měl padnout během září.

Podle ostatních výškařů Uchov na ploše stadiónu v Lausanne popíjel vodku s Red Bullem. Jeho manažer Pavel Voronkov omlouval mladého závodníka tím, že řešil alkoholem osobní potíže. "Porafal se s přítelkyní a byl hodně zklamaný z toho, že se nekvalifikoval na olympiádu. Samozřejmě toho strašně lituje a už jsme uhradili pořadatelům všechny náklady," uvedl Voronkov.

Navrhovaný trest se mu zdá příliš přísný. "Roční zákaz závodění by ho zničil. Je pořád hodně mladý, určitě to pro něj byla užitečná lekce," prohlásil manažer.

Uchov je juniorským mistrem Evropy z roku 2005 a patří k nadějím ruské atletiky. V hale má osobní rekord 239 centimetrů, pod širým nebem o šest centimetrů horší. Letos v zimě vyhrál výškařský mítink v Hustopečích a Novinářskou laťku v Praze.

Reklama