Hlavní obsah

Rychlý holky, ale už i kluci. Na ženské průpovídky si teď dáváme pozor, hlásí Rosolová

Michal OsobaPrávo

Označení Rychlý holky vžité pro úspěšnou atletickou skupinu trenérky Martiny Blažkové už od letošního podzimu není zcela korektní. K osmičce hbitých dívek se nově přidali i dva mladí čtvrtkaři, dvacetiletý Tomáš Boček a osmnáctiletý Michal Dvořák.

Foto: Jiří Kottas

Denisa Rosolová v rozběhu mistrovství světa v Moskvě.

Článek
Fotogalerie

Bývalá členka Rychlých holek Zuzana Hejnová si po přechodu do skupiny Dalibora Kupky nemohla trénink s muži vynachválit. Teď ho okusí i její soupeřka nad překážkami Denisa Rosolová, byť její noví parťáci výkonnosti Pavla Masláka a spol. zatím nedosahují.

Boček jako přítel jedné z členek skupiny Karolíny Hlavaté už se skupinou v létě občas trénoval, Dvořák je úplným nováčkem. „Je to příjemná změna. Můžou nám úseky táhnout, snad nám nebudou moc utíkat. I pro ně bude motivací, aby se nenechali zahanbit,“ těší se Rosolová, která se zatím v roli tahounky při bězích střídala s tréninkovými kolegyněmi.

Jak se mužský element projeví na fungování čistě ženského kolektivu? „Budeme si muset víc hlídat, o čem si povídáme, přece jen máme takové ženské průpovídky,“ usmívá se sedmadvacetiletá překážkářka. „Ale humor máme podobný, myslím, že v tom se k nám přidají,“ věří Rosolová.

Zranění i na dovolené

Letošní sezóna pro ni nepatřila k nejvydařenějším v kariéře, síly jí vzala série nemocí a zranění a na vysněné finále mistrovství světa v Moskvě nedosáhla. Smůla na zdravotní potíže se jí nevyhnula ani při dovolené s přítelem v Thajsku.

„Zvolili jsme dobře. Původně jsme měli jet do Mexika a tam byl hurikán. V Thajsku bylo krásně, akorát jsem tam měla jeden takový incident,“ vypráví. „Jirka omylem uvolnil takovou kládu, za mnou byla propast, tak jsem utíkala a spadla na kámen,“ popisuje už s úsměvem situaci, kterou jí ještě několik dnů připomínala podlitina na stehně i menší díra ve svalu.

„Teda doufám, že to bylo omylem a nechtěl se mě zbavit," vtipkuje. „Ale je pravda, že  mi předem říkal, ať radši uhnu.“

Minulé pondělí už se začala chystat na halovou sezónu, v níž by se mohla navrátit k víceboji. „Trenérka souhlasí, šéftrenér Tomáš Dvořák o tom také ví. Ale záležet bude na zdraví, zase se mi trochu vrátila bolest nártu, tak pokud by to přetrvávalo, nebudu riskovat při technických disciplínách,“ plánuje česká rekordmanka v pětiboji, pro kterou by jinak v hale byla hlavní tratí hladká čtvrtka, na níž se před dvěma lety stala mistryní Evropy.

Reklama