Hlavní obsah

Zimní Pražskou tyčku vyhráli Kudlička a Ptáčníková

Praha

Atletický pár Jan Kudlička a Jiřina Ptáčníková ovládl mítink Zimní Pražská tyčka, závod ve skoku o tyči, který se poprvé ve své historii konal v nákupním středisku Metropole Zličín. Ptáčníková vyhrála posedmé a výkonem 466 centimetrů si vylepšila letošní maximum i rekord závodu, Kudličkovi stačilo ke čtvrtému vítězství 563 centimetrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tyčkař Jan Kudlička

Článek

Druhá skončila další česká atletka Romana Maláčová za 446 cm, třetí místo vybojovala Italka Sonia Malavisiová (436), mezi muži se na pódium dostali Lukáš Posekaný za 535 a český rekordman Michal Balner, který přeskočil pouze 520 a na 550 už neuspěl.

"Spokojená jsem maximálně, měla jsem i štěstí, laťka měla formu a zůstala tam," uvedla Ptáčníková, která takřka při každém úspěšném pokusu o laťku zavadila. "Snad jen základní výšku jsem si nelízla. Jsem ráda, že jsem si vyzkoušela zase vyšší výšky," uvedla tyčkařka.

Její dosud nejlepší letošní výkon měl hodnotu 456 cm z mítinku z Postupimi. Pokusila se i o halový český rekord 472 cm, ale neuspěla. "Snažila jsem se skákat rychle, aby se kluci začali rozcvičovat," upozornila na zhruba hodinové zpoždění časového programu mítinku. Ptáčníkovou, která bude v březnu v Portlandu obhajovat stříbro z HMS v Sopotech, nyní čeká kvalitně obsazený závod ve Francii v Clermont-Ferrand 21. února.

Kudličkovi nevyšel pokus o splnění limitu na HMS, který má hodnotu 577 cm. Při posledním skoku mu ale chybělo málo. "Štve mě to pěkně, chybělo trochu štěstí, trochu jsem si škrtl, ale spadlo to," uvedl rozmrzele Kudlička.

Halový atletický mítink Zimní Pražská tyčka:
Muži:
1. Kudlička 563
2. Posekaný 535
3. Balner (všichni (ČR) 520
Ženy:
1. Ptáčníková 466
2. Maláčová (obě ČR) 446
3. Malavisiová (It.) 436

Reklama