Hlavní obsah

Vueltu pojedou nejen Kreuziger a Štybar, ale i Bárta a König

Španělskou Vueltu pojedou hned čtyři čeští cyklisté. V nominaci německé stáje NetApp-Endura jsou Jan Bárta s Leopoldem Königem, kteří v pelotonu doplní hlavní české hvězdy této sezony Romana Kreuzigera (Saxo-Tinkoff) a Zdeňka Štybara (Omega Pharma-Quick Step).

Foto: Jan Brychta/roadcycling.cz

Cyklista Jan Bárta.

Článek

Bárta i König si Vueltu stejně jako Štybar zkusí poprvé v kariéře. "Vuelta je jednoznačným cílem v naší sezoně. V této souvislosti jsme dali dohromady výběr silných a zkušených jezdců. Bude to pro nás teprve druhá Grand Tour a jsme naprostými outsidery. Ale právě z toho důvodu jsou jezdci obrovsky motivovaní," prohlásil týmový manažer Ralph Denk.

"Poté, co jsme na (loňském) Giru dvakrát dosáhli na pódium, bude naším cílem nyní vyhrát etapu. Chceme být hodně vidět a být hodně aktivní. Myslím, že jsme dobře připravení na části závodu, které se odehrají v horách," věří Denk.

Třetí hlavní etapový podnik sezony naopak nepojede další český profesionál František Raboň. Štybarův stájový kolega si ji vyzkoušel již v roce 2009 (134. místo) a také loni (157.).

"Letošní Vuelta je svým profilem podobná té loňské, je tam 13 horských dojezdů a i z časovky je 10 kilometrů kopec. Ještě tři neděle zpátky mi tým volal, že budu mezi náhradníky, což jsem odsouhlasil, ale jsem již dohodnuti, že závod určitě nepojedu," řekl dnes ČTK Raboň.

Již 68. ročník odstartuje v sobotu týmovou časovkou ve Vilanova de Arousa, svého vítěze pozná po 21 etapách v neděli 15. září v Madridu.

Reklama