Hlavní obsah

McIlroy vede na British Open kolo před koncem o šest ran

Hoylake

Severoirský golfista Rory McIlroy má na British Open na dosah třetí vítězství na turnaji kategorie major. Na hřišti v Hoylake si v sobotu sice oproti úvodním dvěma kolům o dvě rány pohoršil a připsal si 68 úderů, s celkovou bilancí -16 ale vede o šest ran před Američanem Rickiem Fowlerem.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Rory McIlroy je blízko vítězství na British Open.

Článek

Takový náskok měl po třech kolech na British Open naposledy Tiger Woods v roce 2000, kdy triumfoval na hřišti v St. Andrews. O další ránu zpět jsou kolo před koncem třetího majoru sezóny Španěl Sergio García a Američan Dustin Johnson.

"Teď to bude o sebeovládání, budu se snažit kontrolovat emoce a zkusím zahrát dobré, solidní kolo," plánoval pětadvacetiletý McIlroy, jenž by se triumfem na British Open přiblížil kariérnímu Grand Slamu. "Byl bych ve třech čtvrtinách cesty. Samozřejmě by bylo hezké jet příští rok do Augusty (na Masters) a pokusit se o zkompletování. Mám hodně o co hrát," prohlásil.

Bývalý první hráč světa, jenž má ve sbírce tituly z US Open 2011 a PGA Championship 2012, zahájil stejně jako v pátek na úvodní jamce jedním úderem nad par a bogey si připsal ještě na dalších dvou jamkách, zaznamenal ale rovněž poprvé na turnaji eagle. Dvě rány pod par zahrál na pětiparových jamkách číslo 16 a 18 a odrazil Fowlerův útok.

Woodsovi se opět nedařilo

Američan zahrál na prvních 12 jamkách sedmkrát jednu ránu pod par a po sérii třech birdie od 10. jamky s McIlroyem srovnal krok. Pak ale třemi bogey znovu ztratil a nezachránilo ho ani osmé birdie na poslední jamce.

Další nevydařené kolo má za sebou Woods. Vítěz 14 turnajů kategorie major, jenž hraje teprve svůj druhý turnaj po březnové operaci zad, zahrál double bogey hned na druhé jamce a své trápení zpečetil na čtyřparové sedmičce, kterou zvládl až na sedm úderů. S celkovou bilancí +1 se dělí o 63. místo.

Daleko za nejlepšími je i obhájce trofeje Phil Mickelson, který v sobotu obešel hřiště na 71 úderů a s bilancí -1 mu patří průběžné 34. místo.

Reklama

Související témata: