Hlavní obsah

Skvělý úspěch boulařky Sudové. Na SP v Lake Placid obsadila druhé místo

Lake Placid

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila v jízdě v boulích v Lake Placid druhá a poprvé v sezóně Světového poháru se probojovala na pódium. Vyhrála domácí favoritka Hannah Kearneyová, která úvodní dva závody seriálu v prosinci vynechala po říjnové nehodě v Zermattu, kde si zlomila dvě žebra.

Foto: SLČR

Nikola Sudová

Článek

Třicetiletá Sudová postoupila z kvalifikace jako osmá. "Bylo málo sněhu, ledové a tvrdé. Ale jela jsem pomalu, takže jsem za to byla nakonec ráda," řekla pro webové stránky Vittore teamu.

V semifinále byla majitelka dvou medailí z mistrovství světa a vítězka dvou závodů v SP čtvrtá, ale v šestičlenném finále ji porazila jediná soupeřka - olympijská vítězka Kearneyová.

"Ta semifinálová jízda byla nejlepší. Finále už tak super nebylo, ale dvě holky chybovaly víc," řekla k pádům dvou soupeřek.

Sudová předvedla tradiční solidní jízdu i skoky: helikoptéru s roznožkou a na spodním můstku backflip s krosem. Chvíli dokonce uvažovala, že zařadí nový trik - dvojinou helikoptéru, kterou už roky trénuje.

"Vypsali odměnu za nejlepší skok tisíc dolarů na poslední chvíli, byla jsem trochu nahlodaná," přiznala Sudová. "Ale nestálo by to za to v těch podmínkách, nechtěla jsem riskovat," uvedla.

Sudová byla naposledy na stupních vítězů loni v březnu při paralelní jízdě v Aare. O místo si ve čtvrtek vylepšila loňský výsledek v Lake Placid. V této sezóně byla zatím v dualech čtvrtá a desátá.

Závod mužů vyhrál na olympijské sjezdovce z roku 1980 Kanaďan Mikael Kingsbury.

SP v akrobatickém lyžování v boulích v Lake Placid (USA):
Muži:
1. Kingsbury (Kan.) 27,05 b.
2. Deneen 25,71
3. Walczyk (oba USA) 23,57.
Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů):
1. Kingsbury 260
2. Bilodeau (Kan.) 205
3. Bryon Wilson (USA) 168.
Ženy:
1. Kearneyová (USA) 23,53
2. Sudová (ČR) 22,36
3. Coxová (Austr.) 21,62,
...v kvalifikaci 27. Vaculíková, 38. Hnyková (obě ČR).
Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů):
1. McPhieová (USA) 200
2. J. Dufourová-Lapointeová (Kan.) 180
3. Sudová 156,
...31. Vaculíková 13.

Reklama