Hlavní obsah

Oklahoma City - Dallas 102:99Obhájci z Dallasu v play-off NBA podruhé podlehli Oklahomě

Basketbalisté Oklahomy porazili v prvním kole play-off NBA Dallas 102:99 a nad obhájcem titulu vedou 2:0 na zápasy. Podruhé zvítězilo také Miami nad New Yorkem, Indiana srovnala sérii s Orlandem na 1:1.

Foto: ČTK/AP

James Harden z Oklahoma City Thundershoots proti Dallasu Mavericks.

Článek

Oklahoma zpočátku těžila z razantního nástupu, v polovině druhé čtvrtiny vedla už o 16 bodů. Dirk Nowitzki ale dotáhl Mavericks zpět do hry, do poločasu dal 20 ze svých 31 bodů. Německá hvězda se také dostala do konfliktu s domácím pivotem Kendrickem Perkinsem, za což oba obdrželi technickou chybu.

Dallas se v druhé půli dostal do vedení a o bod napřed byl ještě v poslední minutě. Skóre na stranu Thunder otočil 50 vteřin před koncem dvěma šestkami Kevin Durant, další dva body přidal nejlepší náhradník sezony James Harden. Jason Terry z Dallasu mohl utkání poslat do prodloužení, ale v posledních pěti vteřinách minul dvě trojkové střely.

"Vracíme se domů zklamaní, ale ne vyděšení. Smekám klobouk před hráči Oklahomy, kteří museli předvést některé velké akce, aby vyhráli. Nyní je na nás, abychom doma udělali to samé," uvedl trenér Dallasu Rick Carlisle po druhé prohře.

Oklahomu vedl s 29 body Russell Westbrook, 26 bodů a deset doskoků přidal Durant. Výrazně pomohl s 11 body i Derek Fisher, který minul jen jednou z šesti pokusů.

Miami porazilo New York 104:94. Knicks se tři čtvrtiny drželi na dostřel, ale v poslední části jim domácí Heat nedali šanci na úspěch. New York prohrál ve vyřazovacích bojích už 12 zápasů v řadě.

Miami se mohlo opřít o své hvězdy, když Dwyane Wade nastřílel 25 bodů, Chris Bosh 21 a LeBron James přidal 19 bodů a devět asistencí. Hostům nestačilo 30 bodů Carmela Anthonyho ani 18 bodů Amarého Stoudemirea, který si navíc po utkání poranil ruku. Podle zpráv médií, které klub nepotvrdil, rozbil frustrovaný basketbalista sklo chránící tlačítko k požárnímu alarmu.

Indiana přehrála Orlando 93:78. Magic sice v poločase vedli o dva body, ale domácí Pacers v třetí části předvedli šňůru 25:5 a srovnali stav série na 1:1.

Hráči Indiany se poctivě podělili o body, když se Danny Granger, David West a George Hill shodli na 18 bodech a Paul George přidal 17 bodů. Pacers udrželi soupeřovu střelbu na 35 procentech. Hosty vedl s 18 body Glen Davis, ale nikdo jiný se nedostal přes 13 bodů.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 2. zápasy:
Miami - New York 104:94 (stav série 2:0), Indiana - Orlando 93:78 (stav série 1:1).
Západní konference - 2. zápas:
Oklahoma City - Dallas 102:99 (stav série 2:0).

Reklama