Hlavní obsah

Házenkáři Montpellieru obvinění z podvodu se mohou opět stýkat

Paříž

Dvojnásobný olympijský vítěz Nikola Karabatic a další házenkáři Montpellieru obvinění v sázkařském skandálu z podvodu mohou opět trénovat a hrát. Hráči francouzského mistra měli dosud zákaz se stýkat, ale odvolací soud ho dnes zrušil.

Článek

"Tohle je rána, obrovská blamáž pro justici," komentoval rozhodnutí Karabaticův právník Luc Abratkiewicz. "Podle mě se celé tohle řízení rozplyne," prohlásil.

Hráči Montpellieru jsou podezřelí, že v uplynulé sezoně zmanipulovali výsledek květnového ligového utkání se sestupem ohroženým Cesson-Sévigné a vzhledem k jistotě zisku titulu úmyslně prohráli 28:31. Francouzský Sportovec roku z loňského roku Karabatic a další čtyři opory v duelu nenastoupili. Karabatic oficiálně kvůli zranění.

Z výsledku podle vyšetřovatelů profitovali příbuzní a známí hráčů sázkami na poločasovou prohru favorita i celkovou porážku, které jim vynesly téměř 300.000 eur (7,5 milionu korun). Policie zjistila, že řadu takových sázek uzavřeli známí, manželky, přítelkyně a příbuzní házenkářů. Partnerka Karabaticova bratra Luky Jenny Priezová se k tomu podle státního zástupce přiznala.

Karabaticův právník potvrdil, že hráči na zápasy sázeli, ovlivňování výsledků však striktně odmítají.

Reklama

Související témata: