Hlavní obsah

Spolu na písku i v kině. Plážové duo Bonnerová, Hermannová se pořád nemá dost

Praha

Jsou spolu čtvrtou sezónu a dnů, kdy se nepotkají, je minimum. Aktuální české beachvolejbalové dvojky Martinu Bonnerovou s Barborou Hermannovou ale ani náznaky ponorkové nemoci netrpí. „My se asi pořád nemáme dost, tak spolu chodíme do kina i na večeře,“ usmívá se Bonnerová. „Rozumíme si i mimo kurt, máme stejný humor. Kdybychom byly soupeřky na jedné straně kurtu, to by bylo špatné,“ ví její parťačka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová (vlevo) a Martina Bonnerová na turnaji Prague Open 2014 na Štvanici.

Článek
Fotogalerie

V jejich dvojici se s trochou nadsázky spojil talent z celé republiky. Třiadvacetiletá Hermannová pochází z Ostravy, o rok mladší Bonnerová z Prahy a dohromady je dali brněnští trenéři.

Začátky financoval tatínek

„Já tehdy sháněla spoluhráčku na juniorský šampionát, tak nás na turnaj spojili,“ říká Hermannová. Pár skončil na šampionátu čtvrtý a tak bylo zřejmé, že někdejší soupeřky z juniorské ligy v šestkovém volejbale budou na písku stát na stejné straně sítě.

Brzy učinily rozhodnutí, že cesta k úspěchu vede přes specializaci na beach. Byť to není levná cesta, první sezónu musel vydatně zafinancovat Bonnerové tatínek. „Potřebovaly jsme nějak začít a nasbírat body, abychom se dostaly do Světové série, tátovi patří velké díky,“ říká.

Teď už se jim díky sponzorům a vyhraným odměnám daří být finančně soběstačnější. „Tolik peněz jsem na účtu nikdy dřív neměla,“ pochvaluje si Bonnerová. „Ne, že bych s tím vyžila nějak dlouho, ale na sezónu to vystačí,“ kvituje efekt přibývajících úspěchů.

S Kiki a Maki se rozešly

Přílivu peněz do ženského beachvolejbalu pomohly i české jedničky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou svým pátým místem na olympiádě. „Hrají dobře, umějí se hezky prezentovat v médiích, určitě beach za ty dva roky proslavily,“ vnímá Bonnerová.

Rok byly obě dvojice i tréninkovými parťačkami pod vedením Simona Nausche, ale spolupráce nebyla ideální. „Na konci sezóny jsme si popřály hodně štěstí a oddělily se,“ popisují svěřenkyně Milana Hadravy, jenž vede i české mužské jedničky Jana Hadravu s Robertem Kufou přezdívané Smash team.

Hermannovou s Bonnerovou ale móda chytlavých přezdívek v beachi minula. „My jsme Martina a Bára a nic vymýšlet nebudeme,“ shodují se obě hráčky, které mají po prvním dnu Prague Open na Štvanici bilanci jedné výhry a jedné porážky.

Reklama