Hlavní obsah

Unie profesionálních trenérů uvedla deset koučů do Síně slávy

Celkem deset slavných tuzemských trenérů, jejichž svěřenci získali medaile na olympijských hrách, mistrovství světa či mistrovství Evropy, bylo dnes v pražském kině Bio Ponrepo slavnostně uvedeno do Síně slávy Unie profesionálních trenérů.

Foto: Václav Mudra

Ocenění trenéři, horní řada zleva: Dušan Uhrin, Zdeněk Váňa, Karel Gut, in memoriam Jiří Vícha (na foto Marcela Studecká), Zdeněk Pommer. Dole zleva: Pavel Vršecký, Zdeněk Pecka, Josef Doktor, Miroslav Vondřička a Vladimír Heger. Nad nimi předseda ČOV Jiří Kejval.

Článek
Fotogalerie

In memoriam byl oceněn házenkářský kouč Jiří Vícha, spolu s ním se pocty dočkali Josef Doktor (rychlostní kanoistika), Karel Gut (hokej), Vladimír Heger (basketbal), Zdeněk Pecka (veslování), Zdeněk Pommer (volejbal), Dušan Uhrin starší (fotbal), Zdeněk Váňa (atletika), Jiří Vícha (házená), Miroslav Vondřička (basketbal) a Pavel Vršecký (cyklistika).

Trenéry uvedli do síně jejich svěřenci a následovníci, na pódiu se tak vystřídali například desetibojař Tomáš Dvořák, fotbalový brankář Petr Kouba či basketbalový kouč Lubor Blažek. "Smekám před těmito trenéry. Utvářeli přes sto let český sport. Jejich práce není plně doceněna. Těžíme z ní dodnes," řekl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Unie profesionálních trenérů vznikla v lednu letošního roku a svým členům poskytuje servis v oblasti metodiky, práva a legislativy či zdravotní a rehabilitační péče. Vstoupit do ní mohou ti, kteří aktivně trénují v nejvyšší soutěži či reprezentaci a v daném sportovním svazu dosáhli nejvyššího vzdělání.

Reklama