Hlavní obsah

Štěpánek čeká na výsledky krevních testů, hrozí jeho neúčast v Davis Cupu

Tenista Radek Štěpánek podstoupil krevní testy, aby lékaři zjistili přesnou diagnózu jeho problémů, kvůli kterým v úterý odstoupil z turnaje v Halle. Bez stanovené příčiny se momentálně nedá odhadnout, jak dlouhá bude jeho pauza, zda tenista stihne Wimbledon a následné čtvrtfinále Davisova poháru, které české tenisty čeká přesně za měsíc v Chile.

Foto: Juan Medina, ČTK/AP

Radek Štěpánek možná nebude moci nastoupit ve čtvrtfinále Davis Cupu proti Chile.

Článek

"Je strašně těžké říkat, co bude dál, když neznáme diagnózu. Radek podstoupil testy v motolské nemocnici a až na základě rozhodnutí lékaře budeme postupovat dál," řekl Štěpánkův kondiční trenér Marek Všetíček. Otázkou je, zda se současné problémy nemají něco společného s únavovým syndromem, kvůli kterému Štěpánek nehrál přes dva měsíce. "Pokud ne, tak to bude výhra," uvedl Všetíček.

Z Halle se jedenatřicetiletý hráč odhlásil v úterý odpoledne, přičemž v pondělí večer měl zimnici a nebylo mu dobře. "Cítil bolest svalů a kloubů. Po dohodě turnajovým doktorem v Německu čekal do poslední chvíle a před utkáním se odhlásil," dodal Všetíček.

Podle jeho slov neměl Štěpánkův problém z Halle nic společného s nevolností z Prostějova. Na challengeru UniCredit Czech Open se Štěpánek úspěšně vrátil na kurty po pauze zaviněné zvýšením hladiny EB virů a vyhrál čtyři zápasy. V sobotním finále ale měl žaludeční problémy a po první sadě duelu s Janem Hájkem zápas vzdal.

Reklama