Hlavní obsah

Berdych prohrává s Del Potrem 1:2 na sety, zápas byl pro tmu odložen na pondělí

Aktualizováno

O tom, zda Tomáš Berdych postoupí do čtvrtfinále Roland Garros, se rozhodne až v pondělí. Osmifinálový duel mezi českým tenistou a Argentincem Juanem Martínem Del Potrem byl pro tmu přerušen za stavu 6:7, 6:1 a 3:6 z pohledu českého daviscupového tenisty. Duel se bude dohrávat v pondělí. I zbytek zápasu budete moci sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz. Vítěz se ve čtvrtfinále střetne s Rogerem Federerem.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Tomáš Berdych na Roland Garros

Článek

Del Potro nastoupil podobně jako v předchozích zápasech v Paříži s obvázaným levým kolenem, ale v pohybu ho nijak nelimitovalo. Oba hráči tradičně dobře servírovali, přesto se Berdych dostal už ve čtvrté hře k prvním brejkbolům. K dispozici jich měl dokonce šest, ale všechny dokázal Argentinec odvrátit. Sám pak měl možnost prorazit Berdychův servis v sedmém gamu, ale ani Berdych brejk nepovolil, takže nakonec došel set do tie-breaku. V posledním vzájemném klání v Madridu se právě ve zkrácených hrách rozhodovalo - a oba sety vyhrál Čech. Tentokrát se ale radoval Argentinec, který využil druhý setbol.

Druhý set měl zcela jiný průběh než set první. Del Potro povzbuzen výhrou v úvodním dějství zaútočil na Berdychův servis hned ve druhém gamu, ale český daviscupový reprezentant se ubránil a hned v následující hře si vybojoval tři brejkboly v řadě a první z nich využil po doběhnutí kraťasu, k nimž se Argentinec čím dál tím častěji uchyloval, a nevynucené chybě devátého nasazeného Del Potra. Berdychovi vzrostlo sebevědomí, údery, které v úvodním setu padaly mimo kurt, se najednou otíraly o čáry a nejlepší český tenista nakonec získal ještě další dvě hry při soupeřově podání a ve druhé sadě svého soupeře deklasoval.

Del Potro zaútočil na Berdychův servis na začátku setu i ve třetím dějství. A tentokrát se mu útok zdařil. Ve třetím gamu Argentinec poprvé získal soupeřův servis, což se mu později v setu podařilo ještě jednou. Český tenista se sice pokusil za stavu 2:5 sadu zdramatizovat, když si vzal jeden brejk zpět, ale vzápětí Del Potro set ukončil a ujal se vedení 2:1.

Zápas byl poté pro tmu přerušen a dohrávat se bude v pondělí. Duel je na programu jako druhý zápas v pořadí na kurtu Suzanne Lenglenové. Před ním odehrají své osmifinále Janko Tipsarevič s Nicolasem Almagrem. V pondělí se představí další dvě české tenistky. Petra Kvitová proti Američance Varvaře Lepchenkové a Klára Zakopalová se pokusí překvapit v souboji s Marií Šarapovovou.

Tenisové French Open
Dvouhra mužů, osmifinále:
Del Potro (9-Arg.) - Berdych (7-ČR) 7:6 (8:6), 1:6, 6:3 po 3. setuon-line

Reklama

Související témata: