Hlavní obsah

Štěpánek – Cipolla 6:4, 6:4Štěpánek i Hájek v Prostějově do osmifinále

Prostějov
Aktualizováno

Druhý nejlepší český tenista Radek Štěpánek postoupil do osmifinále prostějovského challengeru, když zdolal dvakrát 6:4 loňského finalistu Itala Cipollu. Ještě před ním se radoval i Jan Hájek, který vyřadil Slováka Čapkoviče 7:5, 6:3.

Foto: ČTK/AP

Radek Štěpánek

Článek

Nasazená dvojka Štěpánek musel oproti prvnímu kolu, kdy neztratil ani gam, se zarputilým Italem tvrdě bojovat a na kurtu strávil bez dvou minut hodinu a půl.

Nadřel se i Hájek, jemuž Čapkovič vzdoroval 94 minut. „Na rozdíl od soupeře, který neměl co ztratit a hrál velmi slušně, jsem začal nervózně. Nemohl jsem se dostat do tempa. Uklidnila mě až zvládnutá koncovka prvního setu. Poté jsem mohl začít produkovat svou hru. Jenže taktiku, co jsem si stanovil, jsem brzy musel změnit. Na kluzkém kurtu jsem se trápil, neboť na něm nelze hrát dlouhé výměny. Navíc ten, kdo první začne jezdit, bránit se, nemá šanci. Proto jsem do něj začal více chodit a prakticky ho porazil jeho zbraněmi," uvedl trojnásobný vítěz turnaje s tím, že klidně může přidat i čtvrtý triumf, byť mezi favority letos nepatří.

„Podařilo se mi to už třikrát, tak nevidím důvod, proč by to nemohlo vyjít i počtvrté. Jsem fyzicky i zdravotně zcela fit. A ovoce začíná přinášet spolupráce s novým portugalským fyzioterapeutem, který od loňského prosince pečuje o mé tělo a připravuje mě i kondičně," konstatoval Hájek, kterého v boji o semifinále čeká Rus Gabašvili.

Tenisový turnaj v Prostějově:
1. kolo:
Cipolla (Ita) – Pospíšil (ČR) 6:4, 3:6, 7:6 (2), Mertl (ČR) – Souza (Bra) 6:4, 5:7, 6:4, Červeňák (SR) – Ilhan (Tur) 6:3, 3:6, 6:3.
2. kolo:
Štěpánek (2-ČR) – Cipolla (Ita) 6:4, 6:4, Mayer (3-Něm) – Odesnik (USA) 6:4, 6:2, Gabašvili (Rus) – Estrella (Dom) 7:5, 6:1, Janowicz (Pol) – Darcis (5-Bel) 6:4, 5:7, 6:4, Montanes (6-Špa) – Yang (Thai) 6:1, 6:3, Hájek (ČR) – Čapkovič (SR) 7:5, 6:3, Semjan (SR) – Mertl (ČR) 7:5, 1:6,6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články