Hlavní obsah

Porážka? To jsem si vůbec nepřipouštěla, říká Kvitová. Chyby pramenily z velké nervozity

Paříž

Ani na chvilku si tenistka Petra Kvitová nepřipustila, že by mohla čtvrtfinále Roland Garros prohrát. Světová čtyřka v boji o semifinále prohrávala s outsiderkou Jaroslavou Švedovovou už 2:4 v rozhodující sadě, ale bojovností a vůlí po vítězství výsledek otočila a radovala se z postupu.

Foto: ČTK/AP

Petra Kvitová musela o postup do semifinále Roland Garros tvrdě bojovat.

Článek

"Ne, naštěstí ne," odpověděla Kvitová Radiožurnálu na dotaz, jestli ji v koncovce napadlo, že by mohla zápas prohrát. "Někdy jsou zápasy, kdy si to myslím, ale tentokrát ne. Soustředila jsem se na to, jaké to bude dál, jaký bude každý balon. Po prvním setu mi nebylo nejlíp, ale nepřemýšlela jsem o tom, že bych měla prohrát," řekla tenistka.

Kvitová měla s elitní deblistkou Švedovovou, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace a o kolo dříve vyřadila obhájkyni titulu Li Na z Číny, plné ruce práce. Na začátku navíc byla nervózní a hodně kazila. "Ty chyby pramenily z velké nervozity. Nemohla jsem se pohnout, ani ruka mi moc nešvihala," řekla tenistka.

"Spadlo to ze mě"

Na začátku druhého setu začala hrát wimbledonská vítězka Kvitová uvolněně a rychle. "Spadlo to ze mě a mohla jsem hrát svoji hru. Dostala jsem soupeřku pod tlak a ona taky začala chybovat," komentovala Kvitová průběh zápasu.

Dobře ještě vstoupila do rozhodujícího setu, ale pak se opět zasekla a za stavu 2:4 ji dělily dva gamy od porážky. V té chvíli opět potvrdila svoji psychickou odolnost i slova Srba Novaka Djokoviče o tom, že nakonec rozhoduje mentální síla.

"Souhlasím s Novakem. Tady už nerozhoduje, jestli je forhend tak nebo tak, ale je to o hlavě. Celou dobu jsem se povzbuzovala, abych to nevzdávala a bojovala dál, protože tenis je vachrlatý. Do posledního míče není konec," řekla Kvitová.

Reklama

Související témata: