Hlavní obsah

Kvitová - Kirilenková 7:6, 7:5Bravo! Kvitová oplatila Kirilenkové porážku z olympiády a získala v New Havenu titul

Praha
Aktualizováno

Devátý titul v kariéře získala česká tenistka Petra Kvitová. V New Havenu zdolala ve finále Rusku Mariu Kirilenkovou po setech 7:6 a 7:5 a oplatila soupeřce prohru ze čtvrtfinále olympijského turnaje v Londýně. Druhá nasazená česká hráčka zvítězila nad turnajovou sedmičkou za dvě hodiny a sedm minut a srovnala vzájemnou bilanci zápasů na 3:3.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

Petra Kvitová ve finále turnaje v New Havenu

Článek
Fotogalerie

K vítězství si česká tenistka pomohla sedmi esy, zatímco Ruska nezahrála ani jedno. V úvodním setu si soupeřky třikrát prolomily podání a rozhodoval až tie-break, který loňská wimbledonská šampiónka vyhrála 11:9.

Ve druhé sadě za stavu 2:2 přišla Kvitová dvakrát za sebou o svůj servis a za stavu 2:5 se zdálo,  že Kirilenková vyrovná na 1:1 na sety. Po velké bitvě v osmém gamu však dvaadvacetiletá česká tenistka zahájila velký obrat a zápas zakončila čistou hrou při podání ruské hráčky.

Za devátý titul v kariéře Kvitová získala 107 tisíc dolarů (přes dva milióny korun) a 470 bodů do světového žebříčku a potvrdila skvělou formu na amerických betonech, kde se jí až dosud nedařilo. Po premiérovém zámořském titulu z Montrealu hrála finále v Cincinnati a navázala dalším triumfem v New Havenu, po němž půjde v roli jedné z favoritek do US Open. V prvním kole ji čeká v pondělí Slovinka Polona Hercogová.

Úspěšně si dlouho vedl v Americe i deblový pár Andrea Hlaváčková - Lucie Hradecká, který si v sobotu v New Havenu rovněž zahrál o titul. Stříbrné olympijské medailistky ale ve finále nestačily na první dvojici světového žebříčku a nejvýše nasazené domácí hráčky Liezel Huberovou a Lisu Raymondovou, které nedávno porazily v olympijském semifinále. Tentokrát se radovaly z výhry Američanky po setech 4:6, 6:0 a 10:4.

Ve finále turnaje ve Winston-Salemu neuspěl ani Tomáš Berdych. Nevyužil tři mečboly a prohrál s domácím obhájcem titulu Johnem Isnerem po setech 6:3, 4:6 a 6:7 (9).

WINSTON-SALEM (tvrdý povrch, dotace 553.125 dolarů):
Dvouhra - finále:
Isner (3-USA) - Berdych (2-ČR) 3:6, 6:4, 7:6 (9)
NEW HAVEN (tvrdý povrch, dotace 637.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kirilenková (7-Rus.) - Kvitová (2-ČR) 6:7 (9), 5:7on-line
Čtyřhra - finále:
Huberová, Raymondová (1-USA) - Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) 4:6, 6:0, 10:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články