Hlavní obsah

Kvitová a spol. dostaly před finále Fed Cupu šperky pro štěstí, česká jednička už lehce trénovala

Praha

Patří to k fedcupové tradici, tak proč to při finále měnit. Na uších českých tenistek už se houpaly náušnice s přívěskem lva, na nohách měly hráčky speciální páry bot. Tentokrát na ně myslela sponzorská firma a už v úterý rozdávala finalistkám náušnice, řetízek a přívěsek s motivem trikolóry. A to nebylo vše.

Foto: Sport.cz

Tyhle šperky mají přinést štěstí ve finále Fed Cupu.

Článek

„Pokud vyhrajete, obdržíte navíc vítězné prsteny," řekl majitel klenotnické společnosti DIC Luboš Říha a hned také vzal všem Češkám míry prsteníčku. Fedcupový tým byl hned na začátku týdne, jenž by měl vyvrcholit obhajobou loňského triumfu, zavalen brilianty, safíry a rubíny. „Motiv na šperku znamená v čínštině tryskající štěstí," přibližoval symboliku Říha.

Zatímco loni se na návrzích šperků, s nimiž tenistky vyrukovaly v Moskvě proti Ruskám, podílela i Petra Kvitová, tentokrát bylo vše jen na profesionálech.

„Ale líbí se nám to hodně. Hlavně aby to přineslo štěstí jako v Rusku," přála si česká jednička. „A může to fungovat i jako motivace. Každopádně uděláme maximum, abychom ty vítězné prsteny mohly nosit," ujistila Lucie Hradecká.

Kvitová si lehce zatrénovala

Kvitová absolvovala dnes odpoledne krátký trénink v O2 areně. Česká jednička se zotavuje po zánětu nosohltanu a na kurtu se objevila poprvé od pondělní pražské exhibice. Ostřejší trénink čeká osmou hráčku světa ve čtvrtek a Kvitová věří, že na sobotu bude připravena.

"Vlastně bych to ani nenazývala tréninkem, především jsem si chtěla zkusit, jak se kurt od pondělí změnil, a zvyknout si na výšku stropu při podání. Hlavní bylo se trošku protáhnout a rozhýbat se," řekla Kvitová, která podávala a returnovala.

Kvitová se léčí od minulého týdne, kdy odstoupila z Turnaje mistryň. V pondělí prohrála 1:6 s Ruskou Marií Šarapovovou v rámci exhibice Advantage Tennis V. a od té doby převážně odpočívala a hodně spala. "Cítím se daleko lépe," řekla Kvitová po podvečerní seanci na dvorci.

Věří, že v sobotu bude fit

Už krátce po poledni bylo na Kvitové na oficiální tiskové konferenci vidět, že vypadá lépe, ani hlas neměla tolik zastřený rýmou. "Když se to takhle bude stupňovat, tak v sobotu budu stoprocentně fit," ujišťovala dvaadvacetiletá hráčka.

Kvitová si je dobře vědoma, že je na ni i na celý tým větší tlak než loni při finále v Rusku. "To je jasné. Je to finále, obhajujeme titul a ti, co se přijdou podívat, nečekají nic jiného než výhru. Ale věřím, že nás nabudí," řekla česká tenistka.

Tenistky mají před sebou ještě dva dny tréninku. V pátek je na pořadu losování programu dvouher, kterými zápas začne v sobotu ve 13:30.

Reklama

Související témata: