Hlavní obsah

Bartoliová jako na houpačce. Krátce po ukončení kariéry nevyloučila návrat k tenisu

Francouzská tenistka Marion Bartoliová necelé dva týdny po nečekaném ukončení kariéry nevyloučila, že se ještě na kurty vrátí. Osmadvacetiletá vítězka letošního Wimbledonu v rozhovoru před posledním grandslamem sezony US Open v New Yorku prohlásila, že je velice těžké říci, že s tenisem skončila definitivně.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Vítězka letošního Wimbledonu Francouzka Marion Bartoliová.

Článek

Sedmá hráčka světového žebříčku přijela na US Open jako televizní komentátorka. "Nikdy nevíte, co se může stát," odpověděla na dotaz o možném návratu v příští sezóně. "Je hodně těžké říct, že už se nikdy nevrátím," dodala.

Po nečekané zprávě o konci kariéry řada tenistů Bartoliovou vyzvala, aby si svůj krok ještě rozmyslela. Francouzka požádala ženskou asociaci WTA, aby ji zatím ponechala v žebříčku. "Jen jsem chtěla vidět, kde v něm budu na konci roku, když přestanu hrát," řekla.

Odchod ze scény vysvětlila únavou, nyní chce v životě poznat i jiné věci. "Pro někoho, kdo se nepohybuje v tenisu, je to možná těžké pochopit. Ale musíte si uvědomit, že člověk začne v šesti letech a jenom než se stane profesionálem, musí odehrát tak dva milióny míčů," uvedla Bartoliová.

Reklama