Hlavní obsah

Program US Open: Hlaváčková s Hradeckou budou bojovat o titul v deblu

New York

Tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou si na grandslamovém US Open zahrají po roce znovu o titul v deblu. České reprezentantky nastoupí dnes ve finále proti australské dvojici Ashleigh Bartyová a Casey Dell´Acquaová.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Sestry Williamsovy gratulují českým tenistkám Hlaváčkové s Hradeckou (vpravo) k postupu do finále čtyřhry.

Článek

Pár H+H v semifinále překvapivě smetl favorizované sestry Williamsovy, když Američankám povolil jen šest her (6:4, 6:2).

Hlaváčková s Hradeckou budou usilovat o svůj druhý společný titul z grandslamu. Naposledy tiumfovaly před dvěma lety na French Open. Osmý nasazený pár Bartyová - Dell´acquaová je letos už ve třetím grandslamovém finále, na Australian Open i ve Wimbledonu se ale trofeje nedočkal.

Hlaváčková sahá ve Flushing Meadows po druhém titulu. V pátek vyhrála s Bělorusem Maxem Mirným mix. Nyní má blízko k trofeji i v ženské čtyřhře.

Wawrinka touží po skalpu Djokoviče

V New Yorku se bude bojovat také o účast ve finále mužské dvouhry. Švýcar Stanislas Wawrinka, který na letošním US Open dokázal vyřadit Radka Štěpánka i Tomáše Berdycha, vyzve světovou jedničku Novaka Djokoviče. Turnajová dvojka Rafael Nadal pak ve druhém semifinále narazí na Francouze Richarda Gasqueta.

Finále juniorské čtyřhry čeká Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Sedmnáctileté Češky se střetnou se švýcarsko-španělskou dvojicí Belinda Bencicová a Sara Sorribesová-Tormová.

Sobotní program US Open:
Kurt Arthura Ashe (začátek 18:00 SELČ):
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (9-Švýc.)
nejdříve ve 20:50 Nadal (2-Šp.) - Gasquet (8-Fr.)
poté Hlaváčková, Hradecká (5-ČR) - Bartyová, Dell´Acquaová (8-Aus.).
Kurt č. 7 (17:00):
4. zápas Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Bencicová/Sorribesová-Tormová (3-Švýc./Šp.)

Reklama

Související témata: