Hlavní obsah

Třetí remízu z venku Slavia nepřiveze. Ve žlutém pekle padne, tuší bookmakeři

Fotbalová Slavia sice skončí ve skupině Ligy mistrů poslední, přesto v „katovně“ velkoklubů nebyla týmem do počtu. Dokonce uhrála historické výsledky, zejména na remízu v Barceloně se bude dlouho vzpomínat. Nyní již bez jakéhokoliv tlaku a nervů může ukázat svoji hru i v kotli Borussie Dortmund, ale výlet za krásami vánočně naladěné metropole Vestfálska to jistě nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie Praha a Manuel Akanji z Dortmundu během utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Článek

Dortmund hraje o postup, doma je jasným favoritem. Kurz na jeho výhru klesá (z 1,32 na 1,28), naopak výhra Slavie by byla senzací za 11,5:1.

„Borussia půjde za postupem do play off Ligy mistrů a bez vítězství na něj pomýšlet nemůže. Navíc na svém stadionu neprohrává. Naposledy otočila duel s Interem Milán z 0:2 na 3:2. Slavii tak odvaha, kuráž a nasbírané zkušenosti na úspěch ve žlutém pekle zřejmě stačit nebudou," domnívá se Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Rovněž remíza je podle kurzů velice nepravděpodobná - je nyní na hodnotě okolo 6:1. „Remizovat v Dortmundu je kumšt, také třetí remíza Slavie v řadě ve venkovních zápasech Ligy mistrů by byla senzací. I naši sázkaři volí v 99 % tip výhra domácích," říká Urbanec.

Bitva na dálku s Interem

Domácí budou na dálku bojovat s Interem o postup do jarní fáze Ligy mistrů, do Slavie se proto pustí na 110 %. Ani výhra jim ale k postupu stačit nemusí, Italové mají lepší výchozí pozici, navíc hostí Barcelonu, které už tak trochu o nic nejde.

„Sešívaní mohou pomalu bilancovat své působení v Lize mistrů a bez ohledu na závěrečný výsledek je jasné, že hodnocení bude veskrze pozitivní. Souček a spol. zaskočili evropské giganty agresivním a fyzicky nesmírně náročným fotbalem, postupové ambice ztratili jen vinou mimořádné individuální kvality na straně soupeřů," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Borussia každopádně potřebuje vyhrát, proti tomu sešívaným už jde ‚jenom' o čest. Slávisté na druhou stranu mají poslední šanci se ukázat na evropské půdě, což rozhodně využijí. Proto očekávám ofenzivně laděné utkání s vyšším počtem branek," avizuje Hanák.

Výrazná skepse fanoušků

Propastný kurzový rozdíl a výrazná skepse fanoušků - tak by se také dal shrnout úterní zápas. „Vítězství sešívaných má aktuálně hodnotu 11,40:1, což je nejvyšší kurz, jaký Slavia za poslední dlouhou dobu měla. Nikoho nepřekvapí, že jednoznačným favoritem je německý tým," upozorňuje Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

„Ostatně o výsledku zápasu jsou předem rozhodnutí i sázkaři - plných 98 % předpovídá výhru BVB a po jednom procentu jich pak nasázelo na remízu a na výhru Slavie," dodává.

Půjde o střelecky atraktivní zápas

Sázkaři se také domnívají, že půjde o střelecky atraktivní zápas. Nejvíce se s kurzem 1,69:1 sází na příležitost, že uvidíme více jak tři góly.

Slavia je tedy velkým outsiderem. Přesto se dá očekávat, že svěřenci kouče Trpišovského, tak jako ve všech dosavadních duelech, neprodají kůži lacino a minimálně jednou v utkání dokážou skórovat (1,72:1).

Kurs na druhé místo ve skupině F pro Dortmund se pohybuje na úrovni 2,3:1, zatímco na Inter Milan se sází v poměru 1,57:1. Borussia se tak pravděpodobně záhy zařadí mezi největší favority Evropské ligy.

Studio s Vaniakem a Ujfalušim
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou tradičně všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Úterní program začne již v 18:30 na O2 TV Fotbal. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu jako hosty Martina Vaniaka, legendárního brankáře, jenž si zachytal za Slavii v Lize mistrů, a také Tomáše Ujfalušiho, bývalého reprezentačního obránce, který dokázal s Atlétikem Madrid vyhrát Evropskou ligu i Superpohár UEFA.
Od 20:00 startuje na O2 TV Sport speciální program před očekávaným duelem Borussia - Slavia. Druhé stanoviště bude přímo na proslulém Vestfálském stadionu v Dortmundu. Zde bude moderátor Michal Hrdlička rozebírat aktuální dění s celou řadou zajímavých hostů. Dorazit by měl například známý režisér a producent David Ondříček nebo Kryštof Mucha, herec a ředitel karlovarského filmového festivalu. Za Slavii se pak o své dojmy podělí Jiří Bílek, Stanislav Vlček nebo Jan Nezmar.
Přímo z hrací plochy se přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání pak komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Tomáš Radotínský. Po skončení následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy v hlavním studiu.

Reklama

Související témata: