Hlavní obsah

Škodova premiéra v Turecku: Cenný výsledek proti gigantovi i gratulace k narozeninám

Praha

Debut v nových klubových barvách mají za sebou dva čeští fotbaloví legionáři, kteří před pár dny zamířili do Turecka. Slavistický kanonýr Milan Škoda si zahrál dvacet minut v modrozeleném dresu Rizesporu, jablonecký Tomáš Břečka si odbyl premiéru trvající jednasedmdesát minut v modrobílých barvách Kasimpasy. Spokojenější mohl být po prvním osmifinále Tureckého poháru Škoda, jehož tým remizoval doma s favorizovaným Galatasarayi Istanbul. Břečka musel naopak skousnout porážku 1:3 v na půdě Alanyasporu.

Foto: Sport.cz

Slávistický kanonýr Milan Škoda se dočkal v Turecku premiéry i gratulace k narozeninám.

Článek

Jablonecký boss Miroslav Pelta ve středečním odpoledni na hřišti v Horních Počernicích trochu pobledl. Jedním okem sledoval utkání Fortuna ligy mezi jeho Jabloncem a Bohemians odvíjející se na trávníku před ním, druhým pak display mobilu, na kterém běžela reportáž z duelu Tureckého poháru Alanyaspor - Kasimpasa.

Stoper Severočechů Tomáš Břečka nastoupil v základní sestavě hostů, ale už po čtvrthodině jeho nový tým prohrával 0:2, když o dva slepené góly se postarali Brazilec Welinton a Chilan Fernandés. K hrozícímu debaklu ale nakonec nedošlo, Alanyaspor vyhrál jen 3:1 a Břečka hrající ve stoperské dvojici s Portugalcem Oliveirou Fernandésem vydržel na hřišti 71 minut. Poté ho vystřídala další nová posila Kasimpasy Ndongala z Konga, který do Turecka přestoupil z belgického Genku.

Foto: Sport.cz

Exjablonecký stoper Tomáš Břečka se dočkal v Turecku soutěžní premiéry.

To Milan Škoda začal střetnutí proti Galatasaray na lavičce mezi náhradníky a na hřiště se dostal až na posledních dvacet minut za nerozhodného stavu 1:1. O vedení Rizesporu se postaral v 38. minutě Brazilec Boldrin, za minutu ovšem hostující Akibaba skóre srovnal. Na nerozhodném výsledku nic nezměnil ani příchod Škody, jenž vystřídal ukrajinského záložníka Gamaše.

I Gamaš z kyjevského Dynama je novou akvizicí Rizesporu, neboť do Turecka přišel také v zimě.

Po středeční soutěžní premiéře se Škoda dočkal na klubových stránkách i gratulace k dnešním 34. narozeninám. Dokonce s dovětkem, že v Rizesporu doufají, že společně stráví mnoho úspěšných let.

Pohárová odveta čeká na týmy českých hráčů příští čtvrtek, o víkendu je ovšem na programu první kolo turecké ligy v novém roce. Rizespor hraje doma proti Genclerbirligi Ankara, kam měl Škoda původně namířeno, Kasimpasa se představí na hřišti Trabzonsporu.

Reklama

Související témata: