Hlavní obsah

Na Strahově budou i Hadrava s Džavoronokem, zraněný Perušič chybí

Praha

Šestkoví reprezentanti Jan Hadrava a Donovan Džavoronok si zpestří přípravu několika turnaji v plážovém volejbalu. Protože je o závěr klubové sezony připravila v Itálii respektive Polsku pandemie koronaviru, zúčastní se už o tomto víkendu prvního Českého poháru v Praze na Strahově. S domácími jedničkami Davidem Schweinerem a Ondřejem Perušičem však síly nepoměří, protože druhý z nich je zraněný.

Foto: Sport.cz

Jan Hadrava a Donovan Džavoronok si zpestří přípravu několika turnaji v plážovém volejbalu

Článek

Beachvolejbalová sezona se v Česku o víkendu po nucené pauze znovu rozběhne. A slibuje špičkovou podívanou, protože na nové tříhvězdičkové sérii v Litoměřicích budou i Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou. Zahraniční sezonu zatím stále drží v zajetí opatření proti šíření nemoci covid-19.

"Beachvolejbal je pro nás skvělým tréninkem a zábavou," uvedl v tiskové zprávě Hadrava, jenž od nové sezony bude hájit barvy nejlepšího světového klubu Civitanovy a v italské lize se tak bude potkávat s Džavoronokem, oporou Monzy. Tam ho čeká už pátá sezona.

Na písku plánují odehrát spolu nejméně čtyři turnaje. "V každém chceme usilovat o vítězství. V posledních týdnech jsme navíc hodně trénovali," řekl Džavoronok. "Po každé volejbalové sezoně se domlouváme, že si zahrajeme na písku. Jsme na to hodně natěšení, ale většinou pak zvládneme dva turnaje. To letos se bude jednat o nadprůměrnou účast," dodal.

Nasazenými jedničkami na Strahově budou Schweiner s náhradním spoluhráčem Adamem Štočkem.

Reklama

Související témata: