Hlavní obsah

Zapalte své tenisky! Volba prezidenta má větší dopady, než kdo vůbec čekal

Washington

Volba prezidenta Spojených států amerických rozděluje nejen společnost, ale už i sportovce. Ti se v důsledku sympatií či nesympatií s podporovateli či odpůrci nastupujícího prezidenta Donalda Trumpa vrhají tu proti policejním kordonům, tu z oken svých kanceláří. Teď sportsmani vzali do rukou sirky a zapalovače a jali se likvidovat části své vlastní výbavy! Kam to až dospěje? Co bude hořet příště?

Foto: Profimedia.cz

Někdo peče buřty, někdo tenisky. (ilustrační foto)

Článek

Sociální sítě zaplavují stále nové a nové fotky i videopříspěvky, jak někdo odhazuje do koše své použité, ale i zcela nové boty značky New Balance. A najdou se i tací, co neváhají povolat dobrého sluhu, ale špatného pána - oheň a zcela bez skrupulí zapálit svou obuv. Proč?

Brightonský výrobce sportovních potřeb, respektive jeho viceprezident pro public relations nepřímo vyjádřil podporu nastupujícímu prezidentovi Trumpovi: „Věci se hýbají tím správným směrem, zatímco Obamova administrativa se k nám otáčela zády." Matt LeBretton měl na mysli především dohodu o Transatlantickém partnerství (TTIP). Ta by pro národní ekonomiku znamenala snížení daňové zátěže a uvolnění kvót pro dovozy ze zahraničí a pro firmu stále ještě produkující výrobky pro americký trh převážně ve Spojených státech jisté potíže.

Zástupci firmy přímo označují TTIP za možný důvod snižování počtu pracovních míst. Sami tvrdí, že výrobu v USA chtějí zachovat a nepřesouvat ji kvůli vyšším výrobním nákladům do levného zahraničí. Odpůrci Trumpa však pochopili vyjádření jasně: New Balance podporuje Trumpa, do pekla s Trumpem, do pekla s New Balance! A na svých zahradách a chodnících připravili opravdové peklo pro začátek alespoň produktům této známé značky.

Jak bude nadále aféra pokračovat, zatím není jasné. Na sociálních sítích se objevilo jiné oficiální sdělení firmy NB mírnící vyostřené nedorozumění. Pan LeBretton možná dostane novou funkci - viceprezident pro firemní podlahové krytiny a pár excentriků si ještě zapálí několik kousků funkčního sportovního vybavení. A poučení pro nás? V příštích volbách musíme dát našim politikům jasně najevo, že své boty musí nosit tak, aby byla patrná značka výrobce. Všichni přece chceme mít jistotu, že doma pálíme tu správnou firmu, no ne?!

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články