Hlavní obsah

Brno - Teplice 2:2Přestřelka v Brně nakonec neměla vítěze

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Jukl 0 : 1
19. Alli 1 : 1
37. Ševčík 2 : 1
45. Jukl 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zbrojovky Brno v sobotním utkání 9. kola nejvyšší soutěže hráli s Teplicemi nerozhodně 2:2. Nováček nejprve prohrával, následně vedl 2:1, aby v nastavení první půle o náskok přišel. Další branka už nepadla.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Filip Mucha z Teplic inkasuje gól.

Článek
Fotogalerie

Domácí vstoupili do utkání s nekoncentrovanou defenzivou a byli za to potrestáni. Přetažený centr v sedmé minutě vrátil na hranici pokutového území Shejbal a nikým nekrytý Jukl měl usnadněnou cestu k vedoucímu gólu Teplic.

Brno se rychle otřepalo, jeho ofenzivu táhl na levé straně křídelník Alli, v 17. minutě se ještě tvrdou střelou neprosadil Ševčík, jehož vychytal Mucha, ale o minutu později už Nigerijec Alli opřel svoji střelu o tyč a dal premiérovou branku v české lize.

Tlak Zbrojovky nabral na intenzitě, ze středu pole jej řídil Ševčík a dvakrát byl u akce, která mohla skončit gólem. Dočkal se ve 37. minutě, kdy se do vápna přes teplické zadáky probil Musa, po jehož přihrávce dal Ševčík svůj pátý ligový gól v sezoně. Reprezentant do 21 let se v čele týmové tabulky střelců osamostatnil před Řezníčkem.

Třetí gól Brna visel ve vzduchu po střelách Hladíka a Hrabiny, v nastaveném čase ale přišlo vyrovnání. Domácí tým na několik pokusů nestihl odkopnout míč do bezpečí a Kučera ho poslal přesně k tyči.

Krátce po přestávce daly sice Teplice třetí gól z kopačky Gninga po dalších nesrovnalostech v zadních řadách Brna, nicméně sudí Batík jej po konzultaci s videorozhodčím kvůli ofsajdu odvolal.

Zajímavý duel pokračoval útočnými akcemi na obou stranách, nebezpečně stříleli Musa s Řezníčkem u Zbrojovky a Trubač s Gningem u hostů, gólmani však byli připraveni.

I závěrečná desetiminutovka se odehrála se snahou strhnout vítězství na svoji stranu. Gning ani Řezníček ale neuspěli, domácí tak získali pátý bod ze svého stadionu v ročníku. Teplice se Zbrojovkou neprohrály čtvrtý soutěžní duel za sebou, ale současně v Brně protáhly čekání na ligové vítězství na čtyři utkání.

9. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - FK Teplice 2:2 (2:2)
Branky: 18. Alli, 37. Ševčík - 7. Jukl, 45.+3 Kučera. Rozhodčí: Batík - Pečenka, Leška - Machálek (video). ŽK: Kučera, Hyčka (oba Teplice). Diváci: 4118.
Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Endl, Matejov - Texl (75. Blecha), Souček - Alli, Ševčík, Hladík (75. Fousek) - Řezníček. Trenér: Dostálek.
Teplice: Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Jukl, Kučera, Shejbal (90.+3. Kodad) - Trubač (87. Dramé) - Gning (90.+3. Mareček), Žák (76. Fila). Trenér: Jarošík.

Reklama