Hlavní obsah

Kladno - Třinec 1:2Oceláři otočili bitvu na Kladně, rozhodl Chmielewski

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Klepiš 1 : 0
34. Voženílek 1 : 1
50. Chmielewski 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté mistrovského Třince zvítězili v 6. kole extraligy v Kladně 2:1 a po úvodní sérii čtyř porážek podruhé za sebou uspěli. V 50. minutě o tom rozhodl v přesilové hře polský útočník Aron Chmielewski, gól a asistenci si připsal Daniel Voženílek. Rytíři poprvé v sezoně nebodovali a nenavázali na poslední tři výhry.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Patrik Hrehorčák z Třince a Adam Brodecki z Kladna.

Článek

Třinec nastoupil bez svého nejproduktivnějšího obránce Marinčina. V úvodu se hrálo bez velkých šancí. Mazanec si poradil s Indrákovým průnikem a Bow také spolehlivě kryl pokusy Ocelářů. Ve 12. minutě při Zahradníčkově vyloučení nabil Plekanec na pravý kruh Kubíkovi, který trefil boční konstrukci. Další možnost měl při plném počtu hráčů na ledě Klepiš, ale v úniku mu vypíchnul puk vracející se Adámek.

Třinec měl největší možnost úvodní části při Melkově vyloučení, kdy se po tlaku dostal na levé straně k puku Růžička, ale Bowa neprostřelil. V čase 16:28 se radovali v pokračujícím oslabení z vedení Rytíři. Filip vypíchnul na obranné modré čáře puk Douderovi, v přečíslení zadovkou uvolnil Klepiše, který otevřel skóre. Vzápětí ještě pálil z levého kruhu nebezpečně Beran.

Hned na startu druhé části ujel Plekanec, ale bekhendové zakončení mu nevyšlo. Na druhé straně se natlačil před Bowa zpoza branky Daňo, ale Rytíři odolali. Mazanec musel krýt Bláhovu střelu. V 29. minutě nejdříve ohrozili Oceláři kladenského gólmana a z protiútoku vyřešil Procházka situaci dvou na jednoho individuálně, ale Mazanec zasáhl.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Třince Marek Mazanec.

Za Oceláře dvakrát v rychlém ledu zahrozil Hudáček, který svým druhým pokusem trefil tyč. V 34. minutě už se Slezané dočkali vyrovnání. Růžička našel před brankou Voženílka, který vyzrál na Bowa bekhendovým blafákem. Odpovědět mohl Kladno z dalšího přečíslení, ale Plekancovi nevyšla finální fáze, v které zvolil místo zakončení přihrávku.

V úvodu třetí části nepřekonali kladenského gólmana Hrehorčák ani Roman. Oceláři se potom ubránili při Jeřábkově trestu. Ve 47. minutě si poradil Mazanec s dorážkou Brodeckiho. V čase 49:05 Třinec při Klepišově trestu otočil stav. Za Bowa dorazil puk po Voženílkově bekhendovém pokusu Chmielewski.

Pojistil náskok hostů mohl z úniku Růžička, ale Bowa nepřekonal. V 52. minutě při Zahradníčkově trestu trefil Plekanec tyč. Na druhé straně minul v další dobré pozici Růžička. Těsný náskok Oceláři uhájili.

6. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Klepiš (Filip) - 34. D. Voženílek (M. Růžička, Marcinko), 50. Chmielewski (D. Voženílek, M. Roman). Rozhodčí: Micka, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3532.
Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Kehar, Cibulskis, Veber - M. Procházka, Plekanec, Kubík - Melka, Klepiš, Brodecki - M. Beran, Zikmund, Filip - Babka, Indrák, O. Bláha. Trenér: O. Vejvoda ml.
Třinec: Mazanec - J. Jeřábek, M. Doudera, M. Adámek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček, Havránek - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Hrehorčák, M. Roman, Nestrašil - Svačina, L. Hudáček, Daňo - Doktor, Dravecký, Chmielewski. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata: