Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 4:0Mladá Boleslav přidala čtvrtou domácí výhru, navíc s čistým kontem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kousal 1 : 0
29. Fořt 2 : 0
45. Kantner 3 : 0
60. Stránský 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 7. extraligového kola Kladno 4:0. Bruslaři vyhráli i čtvrtý domácí zápas sezony, Rytíři naopak vyšli podruhé za sebou bodově naprázdno. Góly vítězů dali Pavel Kousal, Tomáš Fořt, Matyáš Kantner a Jan Stránský, jenž si připsal navrch i dvě asistence. První čisté konto v sezoně vychytal Filip Novotný.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Filip Novotný.

Článek

Úvodní dějství bylo tak trochu hrou kočky s myší a Kladenští mohli být rádi, že po jeho skončení měli pouze jednobrankové manko. Domácí nápor otupil v šesté minutě faulem Stříteský, přesilovku hostů ale zkrátil Dotchinův prohřešek, byť se zdálo, že domácího hráče poslal místo něho nechtěně k zemi jeden z rozhodčích. Pouhé dvě sekundy před vypršením trestu kanadského beka otevřel skóre Kousal.

Nedlouho poté měli Bruslaři ideální možnost k navýšení náskoku, když hráli 45 sekund přesilovku pět na tři. Hosty však držel nad vodou výborně chytající Brízgala a když už byl v pokračující klasické přesilovce překonaný, zastoupila ho branková konstrukce, na níž zazvonil tečující Lunter. Brízgala si jen za první dvacetiminutovku připsal hned 19 úspěšných zásahů, jeho protějšek Novotný čtyři.

Ve 25. minutě mohlo být zčistajasna vyrovnáno, když Procházka obral v blízkosti domácí branky o kotouč Jeřábka, ale Novotný spoluhráčovu chybu napravil dobrým zákrokem. Před polovinou utkání dostal do ideálního prostoru nabito Fořt a nezaváhal - 2:0. Právě autor gólu pak ve 35. minutě ujel spolu s Lunterem v oslabení do přečíslení dvou na jednoho, oba se dostali do velkých šancí k zakončení, ale Brízgala si vysloužil potlesk kladenských fanoušků.

Přestože Kladenští pokračovali i ve třetím dějství ve zlepšeném výkonu, žádné ovoce jim to nepřineslo. A když se ve 45. minutě prosadil Kantner, bylo zřejmé, že s jeho gólem prakticky definitivně uhasly i jakékoliv naděje Rytířů na zvrat. V závěru vše potvrdil gólem do prázdné branky Stránský.

7. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. P. Kousal (Pýcha, J. Stránský), 29. Fořt (J. Stránský, Kotala), 45. Kantner (P. Kousal, Stříteský), 60. J. Stránský (Fořt). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Frodl, Kajínek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3233.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Jánošík, Štich - Aberg, Lantoši, Šťastný - J. Stránský, Fořt, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Kantner - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenér: Čihák.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Kehar, Cibulskis - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Brodecki, Klepiš, Babka - Zikmund, Filip, M. Beran - O. Bláha, Indrák, Melka. Trenér: O. Vejvoda ml.

Reklama

Související témata: