Hlavní obsah

Budějovice - Vítkovice 2:3 SNGulaš na vše nestačil, Motor prohrál posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kalus 0 : 1
32. Gulaš 1 : 1
34. Gulaš 2 : 1
40. Krieger 2 : 2
65. Bukarts 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic podlehli v 9. kole extraligy doma Vítkovicím 2:3 po samostatných nájezdech a prohráli posedmé za sebou. Motor během této série získal jen tři body. Ostravané zabrali po dvou prohrách v řadě a vítězným gólem v rozstřelu o tom rozhodl lotyšský útočník Roberts Bukarts.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Milan Gulaš se raduje z trefy do sítě Vítkovic

Článek

Domácí byli v úvodní části aktivnější i díky nabídnutým přesilovkám. Již ve 3. minutě hosté faulovali pronikajícího Pecha, ale nařízené trestné střílení Gulaš neproměnil. Ve třech početních výhodách si Jihočeši téměř nevytvořili šance s výjimkou Hanzlovy teče po střele Gulaše nebo pokusu Dzierkalse.

Hosté bránili důsledně, chybovali však při vlastní přesilové hře. Na modré čáře pokazil Vítkovicím kombinaci Hanzl a při jízdě dvou na jednoho nahrál volnému Tomečkovi, který trestuhodně neproměnil příležitost. Skóre otevřeli Moravané po rychlé akci, při níž obránce Vráblík neuhlídal Kaluse a ten zblízka překonal Hrachovinu.

Čtvrtou přesilovku si Jihočeši přenesli ze závěru první třetiny do začátku druhé, ale dostali se k jediné nebezpečné střele, s níž neuspěl Dzierkals. Krátce před polovinou základní hrací doby našel Gulaš ve výhodné pozici u pravé tyčky Pecha, jenže Stezka byl na místě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina inkasuje druhý gól

Dvě vteřiny po vypršení páté početní výhody poslal Šenkeřík kotouč od modré čáry na hranici levého kruhu Gulašovi a ten ranou bez přípravy zařídil vyrovnání. Kapitán Motoru byl při chuti a zakrátko poslal svůj tým do vedení, když jeho prudkou přihrávku z pravé strany na Pecha přesměroval jeden z obránců nechtěně za brankovou čáru. Čtyři vteřiny před druhou sirénou při trestu Přikryla srovnal stav Krieger střelou z levého kruhu.

Brzy po zahájení třetí části dostali Vítkovičtí zadarmo přesilovku, ale s výjimkou Kriegerova pokusu nebyli nebezpeční. Přesto zůstávala aktivita dlouho na jejich straně, naráželi však na obětavou obranu a pozorného Hrachovinu.

O střelbu se pokoušeli také Gulaš nebo Doudera, ale zápas se posunul do prodloužení, v jehož úvodu měl obrovskou šanci Štencel. Budějovičtí si vytvořili i další příležitosti, ale nerozhodl ani vítkovický Fridrich, kterého šest vteřin před sirénou vychytal Hrachovina. V nájezdech se prosadili jen hostující Bukarts a Krieger.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Vítkovice Ridera 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Gulaš (Šenkeřík, Dzierkals), 34. Gulaš - 18. M. Kalus (Fridrich, Lindberg), 40. Krieger (Roberts Bukarts), rozhodující sam. nájezd Roberts Bukarts. Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Frodl, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváků: 5276.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Hovorka, Bindulis, L. Doudera, Šenkeřík - Gulaš, Pech, F. Přikryl - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - V. Tomeček, Vopelka, Strnad - Karabáček, M. Toman, Chlubna. Trenér: Modrý.
Vítkovice: Stezka - Prčík, Mikuš, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, J. Stehlík - Lakatoš, Marosz, Dej - R. Toman, Krieger, Roberts Bukarts - M. Kalus, Lindberg, Fridrich - Macias, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec