Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 3:2Šampioni nabírají formu, vyhráli čtvrtý z posledních pěti extraligových zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Budík 0 : 1
10. Voženílek 1 : 1
23. Marcinko 2 : 1
37. Nestrašil 3 : 1
55. Rekonen 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zdolali v 10. kole extraligy Plzeň 3:2 a v posledních pěti zápasech získali 13 z 15 možných bodů. Obhájce titulu prohrával od sedmé minuty gólem Vojtěcha Budíka, ale ještě v úvodní třetině vyrovnal Daniel Voženílek. Oceláři odskočili v prostřední části v přesilových hrách trefami Tomáše Marcinka a Andreje Nestrašila. Hosté už jen zápas v 55. minutě zdramatizovali, v početní převaze pět na tři se trefil Aleksi Oskari Rekonen.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Tomáš Marcinko a Daniel Voženílek z Třince.

Článek

Úvodní gól padl pět sekund po vypršení trestu domácího Marcinka. Střela Kaňáka se odrazila od brusle bránícího Doudery příhodně mezi kruhy k Budíkovi, který zamířil zblízka přesně na vyrážečku Mazance a připsal si první branku v sezoně. Třinec brzy vyrovnal. Útok podpořil bek Jeřábek a díky jeho aktivitě se puk dostal k Voženílkovi, jenž zametl puk do prázdné branky. Šlo o pětitisící gól Ocelářů v extralize.

Zápas se zlomil v prostřední třetině v přesilových hrách, ve které se Plzeň neprosadila, zatímco Oceláři využili obě. První už po deseti sekundách, když po vyhraném buly pálil Růžička a puk doklepl do odkryté branky Marcinko. Při druhé Třinec uzamkl bránící čtveřici téměř celé dvě minuty a na konci se trefil z pravého kruhu Nestrašil, který skóroval v sezoně poprvé. Plzeň se svou šancí naložila bídně. Při vyloučení Chmielewského na čtyři minuty za vysokou hůl nic moc extra nevymyslela.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Martin Marinčin z Třince, Samuel Bitten a Martin Lang z Plzně.

Hned v úvodním střídání třetí třetiny protáhl Daňo v přečíslení dva na jednoho Pavláta, který vzápětí vychytal i Chmielewského. Třinec ale hlavně hlídal vedení a až na závar, který vytvořili Bitten s Dvořákem, kontroloval náskok vcelku bez problémů. Závěr si ale zkomplikoval v 55. minutě rychlými vyloučeními Kurovského s Marcinkem a Rekonen švihem z pravého kruhu snížil. Faul hostujícího Kodýtka ale připravil Plzeň o další výhodu a domácí už ve zbytku zápasu odolali.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. D. Voženílek (M. Růžička, J. Jeřábek), 23. Marcinko (M. Růžička), 37. Nestrašil (J. Jeřábek, Daňo) - 7. Budík (Kaňák, Mertl), 55. Rekonen (Kodýtek). Rozhodčí: Cabák, Hradil - Axman, Hlavatý. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. Diváci: 3534.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, Lyszczarczyk, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Svačina. Trenér: Moták.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Budík, Houdek, Kaňák, Kremláček, Kvasnička - Rekonen, Kodýtek, Suchý - Blomstrand, Mertl, Schleiss - Adamec, Malát, Hrabík - M. Lang, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama