Hlavní obsah

K. Vary - Kladno 4:3Kladno náskok Varů nesmazalo, Energie vyhrála pátý ze šesti zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Melka 0 : 1
13. Koblasa 1 : 1
18. Pulpán 2 : 1
18. Kružík 3 : 1
32. Beránek 4 : 1
44. Plekanec 4 : 2
47. Bláha 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v 13. kole extraligy Kladno 4:3 a vyhráli pátý z posledních šesti zápasů. Gólem a asistencí k tomu přispěl Ondřej Beránek a dvěma přihrávkami Tomáš Rachůnek. Rytíři počtvrté za sebou venku nebodovali. Nepomohly jim ani dva body za branku a asistenci kapitána Tomáše Plekance.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů (zleva) Matěj Zadražil, Martin Osmík, Jozef Baláž, Lukáš Pulpán a Martin Rohan se radují z gólu v utkání s Kladnem.

Článek

Hosté měli lepší vstup do utkání a Habalovi pomohla po Indrákově střele tyč. V 9. minutě se dostal právě Indrák do přečíslení společně s Melkou, který trefil pravý roh branky a otevřel skóre. Energie zvýšila aktivitu, z čehož vyústila ve 13. minutě vyrovnávací branka Koblasy, který bekhendem vrátil za záda Bowa Bartejsovu střelu.

Domácí svou rychlostí začali hosty přehrávat v útočném pásmu a v 18. minutě otočil vývoj zápasu Pulpán, jehož střela zápěstím od modré čáry skončila za Bowem. Za 29 vteřin vedli Západočeši už o dvě branky. Po Rachůnkově ideální přihrávce se dostal do úniku Kružík a i jeho střela propadla za kladenského gólmana. Kružík se v devátém extraligovém utkání v kariéře radoval z premiérové branky.

Na začátku druhého dějství Rytíři opět na několik minut přišpendlili Energii v obranném pásmu, ale až na nebezpečnou střelu Plekance si větší příležitost nevytvořili. Nepodařilo se jim to ani při Havlínově vyloučení.

Poté si opět vzali slovo Západočeši a podnikali jeden výpad za druhým na druhou stranu kluziště. Z poloviny zápasu uplynuly necelé dvě minuty, když hned po konci přesilovky se z první po nahrávce Grígera trefil počtvrté Beránek. Jenom díky Bowovi se v této části hry opět neměnilo skóre po tutovkách Vondráčka, Černocha a samostatném úniku Redlicha.

V závěrečné třetině hráči Kladna zabojovali a ještě z dobře rozehraného zápasu pro Energii udělali drama. Nejdříve ve 44. minutě přesilovou hru čtyř proti třem využil přesnou střelou Plekanec. O tři minuty později nabruslil Zikmund před Habala a jeho střelu dorazil Bláha. Hosté však už vyrovnat nestihli i přes 98 vteřin trvající power play. V závěru předvedl gesto fair play kladenský Beran, který odvolal faul.

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Koblasa (Bartejs, O. Beránek), 18. Pulpán (M. Rohan, M. Zadražil), 18. Kružík (T. Rachůnek, Plutnar), 32. O. Beránek (Gríger, T. Rachůnek) - 9. Melka (Indrák), 44. Plekanec (Dotchin, Brodecki), 47. O. Bláha (Zikmund, Plekanec). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Gerát, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 3619
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Pulpán, Havlín, M. Rohan - Kružík, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Vondráček, Jiskra, Redlich - J. Baláž, M. Zadražil, Osmík. Trenér: Bruk.
Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Kehar, Cibulskis - Zikmund, Plekanec, O. Bláha - M. Beran, Filip, M. Procházka - Brodecki, Indrák, Melka - O. Procházka, Babka, Machač. Trenér: O. Vejvoda ml.

Reklama