Hlavní obsah

Hr. Králové - K. Vary 1:2Karlovy Vary bodovaly popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Rachůnek 0 : 1
15. Smoleňák 1 : 1
36. Baláž 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v utkání 15. kola extraligy v Hradci Králové 2:1. Západočeši bodovali popáté za sebou, z toho čtyřikrát vyhráli, venku uspěli už popáté v řadě a v arénách soupeřů jsou aktuálně nejlepším týmem soutěže. Domácí ztratili druhé z posledních tří vystoupení. Zápas rozhodl ve 36. minutě útočník Jozef Baláž.

Foto: David Taneček, ČTK

Tomáš Rachůnek z Karlových Varů (vlevo) střílí gól, zprava brankář Hradce Králové Henri Kiviaho a Bohumil Jank z Hradce Králové.

Článek

Začátek utkání byl spíše ve znamení převahy domácích. Jenže nebyla k ničemu. Naopak mnohem nebezpečnější byli hosté. Klasicky vyráželi do brejků, z nichž ohrožovali domácího gólmana Kiviaha. Prakticky hned první možnost navíc proměnili. V úniku dvou proti jednomu se ve čtvrté minutě prosadili nahrávač Kružík se střelcem Rachůnkem. Týmu Mountfieldu jako kdyby varování nestačilo - o chvíli později jel sám Kružík na finského brankáře, jenž však stihl srazit betony k sobě a jeho střelu zastavil.

Domácí se oklepávali při přesilovkách. Jako první mohl skórovat Lev, jenže trefil jen tyčku. Uspěl až klasický střelec v početní výhodě. Ač kapitán Smoleňák nastupuje ve čtvrté formaci, na přesilovky chodí jako první volba. Správnost této volby dokázal v 15. minutě, kdy dorazil puk za Lukeše, ještě v minulé sezoně gólmana Hradce Králové. Branku ještě musel potvrdit videorozhodčí.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Karlových Varů Štěpán Lukeš, Kelly Klíma z Hradce Králové a Dávid Gríger z Karlových Varů.

Druhá část byla podobná a hrál se urputný hokej bez větších šancí. Domácí se opět mohli prosadit v početní výhodě. V hlavní roli byl znovu Smoleňák, jenže na brankovišti tečoval střílenou přihrávku těsně vedle. Další velkou šanci Královéhradeckých nezvládl Kevin Klíma: jel sám na bránu, ale puk napálil pouze do tyčky.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Karlových Varů Štěpán Lukeš, Lukáš Pajer z Hradce Králové a Michal Plutnar z Karlových Varů.

Pro hosty to bylo velké povzbuzení. Při napadání donutili ve 36. minutě Mountfield k velké chybě na hranici středního a obranného pásma. Díky tomu se dostala Energie k ataku dvou proti jednomu. Baláž ho vyřešil velmi razantně. Nenahrával, nýbrž vypálil "golfákem" na přední tyč a trefil se precizně pod Kiviahovu vyrážečku.

Třetí třetina se odehrávala v módu hradecké snahy o vyrovnání. Naprosto jasné šance si však Východočeši nevypracovali. Závary před brankou řešil s velkým klidem Lukeš. Hosté se zaměřili na defenzívu, což se jim vyplácelo. Hradci Králové nepomohla ani 83 sekund trvající power play, jež byla zesílena přesilovkou. Při hře šest proti čtyřem se domácí neprosadili a slavit mohl soupeř.

15. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Smoleňák (Cingeľ, Lalancette) - 4. T. Rachůnek (Kružík), 36. J. Baláž. Rozhodčí: Úlehla, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 3941.
Hradec Králové: Kiviaho - Kalina, McCormack, Jank, Blain, F. Pavlík, Nedomlel, Pilař - Okuliar, Lev, Zachar - Kevin Klíma, Cingeľ, Jergl - R. Pavlík, Lalancette, Kelly Klíma - Smoleňák, Štohanzl, Pajer. Trenér: T. Martinec
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán, Mikyska - T. Rachůnek, Gríger, Kružík - Koblasa, Černoch, O. Beránek - Redlich, Jiskra, Šik - Zabloudil, J. Baláž, Sapoušek. Trenér: Bruk.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.