Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 2:5Olomouc loupila na Spartě, ta čeká na plný bodový zisk už sedm zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Simon 1 : 0
33. Řepík 2 : 0
35. Bambula 2 : 1
36. Orsava 2 : 2
41. Nahodil 2 : 3
46. Káňa 2 : 4
59. Káňa 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty podlehli doma v 16. kole extraligy Olomouci 2:5, přestože vedli ve druhé třetině 2:0. Pražané prohráli podruhé za sebou a naplno nebodovali už posedmé v řadě, mezitím si připsali pouze dvě výhry v prodloužení. K druhému triumfu Kohoutů po sobě přispěli třemi body Jan Káňa a Jakub Orsava. Hanáci zdolali Spartu i podruhé v extraligové sezoně po domácí výhře 4:0. Pražané v posledních dvou kolech inkasovali devět gólů, v pátek prohráli v Litvínově 0:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Krejčík v dresu Sparty.

Článek

V osmé minutě jel sám na brankáře Lukáše po chybě v rozehrávce domácí kapitán Řepík, jenže minul. Zahrozili i hosté, Menšík však před brankou minul přihrávku jednoho ze spoluhráčů.

V 15. minutě Pražané otevřeli skóre. Němeček nahrál Simonovi, domácí útočník ranou z mezikruží překonal Lukáše a připsal si druhý gól v sezoně. Vzápětí střelu olomouckého zadáka Mareše zastavil tyčka.

V úvodu druhé části nevyužili Hanáci přesilovku. Sparta mohla jít poté do dvougólového trháku, ale Tomášek po přihrávce Erika Thorella zblízka trefil břevno. Tyčka zase zastavila Buchteleho pokus a i Krejčíkovu ránu v početní výhodě. V téže přesilovce se ale domácí nakonec přece jen druhého zásahu dočkali, když se Řepík po Kempného přihrávce střelou z první nemýlil.

Za necelé dvě minuty Olomouc snížila. Kunc našel před branku Bambulu a ten vyzrál na Kováře. Za dalších 57 vteřin bylo srovnáno. Olesz přihrál zpoza branky a Orsava zamířil přesně k tyči. Hosté mohli ještě v prostřední části dokonce otočit stav, jenže sparťanský gólman Bambulův samostatný únik při hře čtyři na čtyři zastavil.

Obrat Hanáci dokonali 22 sekund po začátku třetí třetiny. Orsava po Kánově přihrávce se ještě neprosadil, ale Nahodil už z dorážky ano. Ve 46. minutě zvýšil náskok hostů v početní výhodě Káňa. Kováře poté v domácí brance nahradil Kořenář, ale sparťané už s výsledkem nic neudělali. V předposlední minutě naopak stanovil konečné skóre při power play domácích Káňa.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Branky a asistence: 15. Simon (Němeček), 33. Řepík (Kempný, Sobotka) - 35. Bambula (Kunc, Mareš), 36. Orsava (Olesz, Anděl), 41. Nahodil (Orsava, J. Káňa), 46. J. Káňa (Nahodil, Orsava), 59. J. Káňa (Dujsík). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Zíka, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využíti: 1:1. Diváci: 7627.
Sparta: J. Kovář (46. Kořenář) - Moravčík, Krejčík, Mikliš, Kempný, M. Jandus, Němeček - Řepík, Sobotka, Konečný - Simon, Horák, Buchtele - Tomášek, D. Vitouch, E. Thorell - Hauser, G. Thorell, M. Vitouch. Trenér: Patera.
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček, Mareš - Orsava, Nahodil, J. Káňa - Navrátil, Kusko, Klimek - Bambula, Menšík, Kunc - A. Rutar, Anděl, Olesz. Trenér: Tomajko.

Reklama