Hlavní obsah

Smrděla nám černá práce, čílil se Patera. Kempného odvezli do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Sparta po čtrnácti letech nedala v Litvínově gól a s týmem ze dna tabulky padla 0:4. „Smrděla nám černá hokejová práce, nepředvedli jsme vůbec nic,“ zlobil se kouč pražského týmu Pavel Patera.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Obránce Michal Kempný ze Sparty opouští led na nosítkách.

Článek

Navíc druhé vystoupení 32letého obránce Michala Kempného za Spartu skončilo už během první třetiny, kdy utrpěl tržnou ránu na levé noze a kluziště opouštěl na nosítkách. Po šití v nemocnici se ale ještě během utkání vrátil na zimní stadion.

Hrál už se svou tradiční šestkou na zádech, zatímco ve středu při premiéře měl dres ještě bez jmenovky a s číslem 24.

Litvínov po trenérské změně neskutečně ožil a po 24 dnech trápení poznal tým ze dna hokejové extraligy zase radost z vítězství. Klíčové byly tři využité přesilovky Vervy, kterou poprvé vedl jako kouč Karel Mlejnek, ale na střídačce byli velmi aktivní i noví asistenti Robert Reichel a David Kočí. „Poctivým výkonem jsme si došli pro tři body, ve hře bylo veliké nadšení a góly z přesilovek mužstvo správně nakoply," mínil Mlejnek a ocenil i Mateje Tomka, jenž pochytal všech třicet střel hostů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva na střídačce asistent trenéra David Kočí, asistent trenéra Robert Reichel a trenér Litvínova Karel Mlejnek.

Domácí hodili sedm porážek za sebou za hlavu a zaslouženě jim zněl vítězný zvon. „Nějaké změny se udělaly po nástupu nového trenérského štábu, ale ta největší přišla na ledě tím, jak se to odmakalo a že se vyhrálo," řekl útočník Petr Straka, jenž předal kapitánské céčko Sukeľovi „Vzešlo to ze strany trenérů. Moje sezona zatím stojí za houby, takže mi asi chtěli odlehčit i tím, že mně zmizelo písmeno z dresu," dodal hráč stále čekající na první kanadský bod.

Reklama