Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 3:4 PPLiberec uspěl po sérii nezdarů podruhé za sebou, v Plzni vyhrál v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Ordoš 0 : 1
7. Rekonen 1 : 1
17. Blomstrand 2 : 1
27. Ordoš 2 : 2
35. Balinskis 2 : 3
48. Holešinský 3 : 3
61. Filippi 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zvítězili v 19. kole extraligy na ledě Plzně 4:3 v prodloužení a po předchozí sérii šesti proher uspěli podruhé za sebou. Bílí Tygři na ledě Indiánů vedli 1:0 a 3:2, jenže domácí dokázali skóre vždy vyrovnat. Druhý bod zajistil hostům nakonec v čase 60:22 útočník Tomáš Filippi, v dresu Severočechů mu zdatně sekundoval dvougólový Michal Ordoš. Domácí po páteční výhře v západočeském derby tentokrát prodloužení nezvládli, bodovali však poosmé z posledních devíti zápasů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Liberce ze vstřelené branky na ledě Plzně.

Článek

Po zaváhání domácí defenzívy se již v páté minutě prosadil po přihrávce Najmana přesnou střelou z mezikruží Ordoš. Plzeňští rychle zareagovali díky vyloučení Dernera, které v sedmé minutě potrestal opakovanou ranou z pravého kruhu Rekonen. Poté se hra uklidnila a hosté pořádně zahrozili až nebezpečnou Frolíkovou dorážkou, kterou zlikvidoval gólman Svoboda.

Naopak v 17. minutě po odražené přihrávce Zámorského zakončil svůj průnik přesnou střelou pod horní tyčku Blomstrand a dokonal obrat Indiánů. Od další pohromy uchránil před první přestávkou Tygry jen skvělý rozklek gólmana Kváči při pokusu Suchého z bezprostřední blízkosti.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fin Aleksi Rekonen střílí vyrovnávací gól Plzně proti Liberci.

Začátek prostřední třetiny sice ovládli střelecky aktivnější domácí, ale Kváča byl pozorný a poradil si i se svižnou střelou rozjetého Bittena ve 27. minutě. Hosté přečkali bez úhony rovněž dvě oslabení a po polovině utkání se i díky nedisciplinovanosti soupeře zvedli.

Ve 35. minutě totiž přesilovku pět na tři zužitkoval ranou bez přípravy z pravého kruhu Balinskis a o dvě minuty později po rychlém brejku ozdobil kombinaci s Flynnem povedeným bekhendovým blafákem Ordoš. Indiáni mohli záhy odpovědět, jenže Kváča vyrazil pokus nekrytého Suchého z mezikruží.

Domácí v úvodu závěrečné třetiny otevřeli hru, jenže naopak Svoboda jen se štěstím napravil své zaváhání při rozehrávce zákrokem proti střele Frolíka do odkryté branky a za chvíli vytěsnil mimo ránu bez přípravy v podání Faška-Rudáše. Až ve 48. minutě udeřilo na druhé straně, když individuální průnik zakončil úspěšně Holešinský na 3:3.

Rozjetí Indiáni poté soupeře sice znovu přehrávali, ale z protiútoku v 56. minutě musel Svoboda včasným vyjetím zneškodnit šanci Faška-Rudáše. Prodloužení neodvrátil ani krátce před sirénou Kodýtek, jenž v gólové pozici zblízka pálil nad.

Nastavení ukončil již po 22 sekundách Filippi povedenou střelou přesně do levého horního rohu.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 3:4 v prodl. (2:1, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Rekonen (Kodýtek, Hrabík), 17. Blomstrand, 48. Holešinský (Schleiss, Kodýtek) - 3. Ordoš (A. Najman, Frolík), 35. Balinskis (Vlach), 37. Ordoš (Flynn), 61. Filippi (Balinskis, Birner). Rozhodčí: Horák, Kika - Lhotský, Malý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 3897.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Baránek, Vitaloš, Kvasnička, Kaňák, Houdek - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - Holešinský, Mertl, Blomstrand - Hrabík, Malát, F. Suchý - Adamec, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.
Liberec: Kváča - Štibingr, Balinskis, Kolmann, Melancon, J. Dvořák, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Frolík, A. Najman, Vlach - Flynn, P. Jelínek, Ordoš - Rychlovský, J. Šír, A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice