Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 2:3 SNRozjeté Vítkovice potvrdily formu, v nájezdech jim výhru vystřelil Marosz

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bulíř 1 : 0
31. Mueller 1 : 1
44. Mueller 1 : 2
54. Faško-Rudáš 2 : 2
65. Marosz (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce prohráli v nedělním duelu 26. kola Tipsport extraligy na domácím ledě s Vítkovicemi 2:3 po samostatných nájezdech. Ostravané vyhráli popáté za sebou, v rozstřelu rozhodl Rostislav Marosz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Aleš Stezka a Jan Ordoš z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Bílí Tygři se vrátili domů po sérii šesti zápasů poprvé od 18. listopadu, kdy podlehli Třinci 1:4. Začátek zápasu patřil domácím. Úvodní nápor vyústil v rychlou přesilovku a s ní Bílí Tygři naložili dobře. Ve 4. minutě se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Stezkou kapitán Michal Bulíř a poslal domácí do vedení.

Hosté odpověděli v 8. minutě, kdy po střele Fridricha zazvonila za Kváčou tyč. Mírnou převahu si Bílí Tygři udržovali i nadále, pomohla jim i další přesilovka. Hostující brankář Stezka ale udržel vždy puk před brankovou čárou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gól inkasuje brankář Liberce Petr Kváča.

Ve druhé třetině se obraz hry neměnil. Mírnou převahu si udržovali domácí, kterým v tom ale pomáhali i Ostravané. Během deseti minut nabídlo Tygrům tři přesilové hry. Speciální formace Bílých Tygrů ale neuspěly ani jednou. Vítkovičtí se začali osmělovat a ve 31. minutě byli odměněni. Krieger zavezl puk do útočného pásma, pohrál si s domácí obranou a předložil puk Muellerovi, který pohodlně zasunul do poloprázdné branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Peter Mueller z Vítkovic a brankář Liberce Petr Kváča.

Po vyrovnávací brance převzali otěže zápasu hosté. Velkou šanci na obrat měl ve 38. minutě Marosz, ale po přihrávce Lakatoše minul poloodkrytou libereckou branku. V závěru druhé třetiny ještě domácím zavařili Raskob a Mueller, skóre se ale nezměnilo.

V úvodu třetí třetiny byl vyloučen Jelínek a nabídnutou přesilovku hosté využili. Mueller si vyměnil puk s Mikušem a posléze zamířil přesně do šibenice Kváčovy branky. Liberec se po inkasované brance nadechl k velkému náporu. Stezku prověřili Šír, Birner nebo Nedomlel, ale strážce vítkovické branky odolával.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejový útočník Michal Bulíř z Liberce.

Velký tlak ale přece jen přinesl vyrovnání. Střelu Oskara Flynna v 54. minutě dorazil do sítě Martin Faško-Rudáš a rozjásal libereckou arénu. Tlak liberce pokračoval, Bílí Tygři měli střeleckou převahu, ale utkání přesto dospělo do prodloužení.

V poslední minutě prodloužení byl ve veliké šanci Peter Mueller, ale Kváča tento souboj vyhrál. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich prosadili je hostující Marosz a Bukarts.

26. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Frolík), 54. Faško-Rudáš (Flynn, J. Šír) - 31. Mueller (Krieger), 44. Mueller (Mikuš), rozhodující sam. nájezd Marosz. Rozhodčí: Hribik, Horák - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 4877.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Kolmann, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Frolík, Bulíř, A. Najman - Faško-Rudáš, J. Šír, Flynn - Rychlovský, P. Jelínek, A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.
Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Grman, Mikuš, Gewiese, J. Stehlík - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lednický, Dej, M. Kalus - Bernovský, Marosz, L. Krenželok. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín