Hlavní obsah

Plzeň - Budějovice 4:1Trápení Motoru nebere konce, Jihočeši u soupeřů výsledkově propadají

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Mertl 1 : 0
12. Kodýtek 2 : 0
25. Hanzl 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně zvítězili v nedělním utkání 26. kola Tipsport extraligy nad Českými Budějovicemi 4:1. Plzeň popáté za sebou vyhrála. Motor venku prohrál jedenáctý z posledních dvanácti duelů a v tabulce je předposlední. Má ale stejně bodů jako poslední Kladno.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost plzeňských hokejistů v extraligovém utkání.

Článek

Hosté začali aktivněji a při vyloučení Piskáčka musel již ve třetí minutě včasným skluzem zastavit Dzierkalsovu ránu bez přípravy gólman Svoboda. Na druhé straně si poradil jeho protějšek Strmeň s průnikem Maláta i šancí Bittena, ale v šesté minutě už po kombinaci s Rekonenem Mertl povedeným bekhendem zblízka otevřel skóre.

Domácí poté převzali iniciativu, při ponechané výhodě svírali soupeře v obranném pásmu a nakonec ve 12. minutě nekrytý Kodýtek po příhře Holešinského zpoza branky zvýšil na 2:0. Hráči Motoru chtěli rychle odpovědět, ale Gazda neuspěl střelou z přečíslení dvou na jednoho. Svoboda si poradil i s nebezpečnou střelou Valského a v 19. minutě ho neprostřelil nekrytý Vráblík z levého kruhu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Adam Dvořák z Plzně a Jan Štencel z Českých Budějovic, který se mu snaží vypíchnout puk.

Snížení se hosté dočkali ve 25. minutě, když ideální křížnou přihrávku Gulaše poslal do sítě Hanzl. Střelecky aktivnější Motor ale v polovině utkání uchránil od pohromy jen Strmeň, jenž rozklekem vyrazil šanci Langa. Ve 33. minutě se blýskla také plzeňská jednička - Svoboda reflexivně vytěsnil ramenem gólovou střelu Valského po chytré přihrávce Pecha.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Plzně z druhé branky proti Českým Budějovicím.

Faulem následně nabídl Hrabík hostům pětiminutovou početní výhodu, jenže po šanci Dzierkalse ji předčasně ukončil nedovolený zákrok Vráblíka a při hře ve čtyřech nejprve neproměnil příležitost Štencel a z protiútoku pokazil přečíslení tří na jednoho Baránek.

Závěrečná dvacetiminutovka byla opatrnější z obou stran. Strmeň se vyznamenal ve 44. minutě proti přesilovkovému pokusu Budíka z mezikruží, jenže jeho spoluhráče brzdila ve snaze o vyrovnání nedisciplinovanost. Indiáni sice přesilovky promarnili, stejně si však vedli sedm před koncem hosté při vyloučení Maláta a naopak po akci Holešinského pohodlně dorážel na 3:1 Kodýtek. Při hře Motoru bez brankáře ještě navýšil konečné skóre Suchý.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Motor České Budějovice 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Mertl (Rekonen, Kvasnička), 12. Kodýtek (Holešinský), 57. Kodýtek (Holešinský, Malát), 59. Suchý (Baránek, Schleiss) - 25. M. Hanzl (Gulaš, Strnad). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Malý, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4, navíc Hrabík (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4163.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Baránek, Kaňák, Piskáček, Kvasnička, Budík - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - Holešinský, Malát, Suchý - Rekonen, Mertl, Lang - Adamec, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Hovorka, Plášil, Gazda - F. Přikryl, M. Toman, Čachotský - Gulaš, M. Hanzl, Strnad - Valský, Pech, Dzierkals - Karabáček, Vopelka, V. Tomeček. Trenér: Modrý.

Reklama