Hlavní obsah

Liberec - Kladno 7:3Jágrovy asistence vysokou prohru Kladna neodvrátily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Filippi 1 : 0
14. Jelínek 2 : 0
18. Brodecki 2 : 1
29. Birner 3 : 1
37. Brodecki 3 : 2
38. Balinskis 4 : 2
40. Faško-Rudáš 5 : 2
41. Flynn 6 : 2
56. Beran 6 : 3
59. Filippi 7 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli ve 28. kole extraligy nad Kladnem 7:3 a po dvou nezdarech naplno bodovali. Rytířům k úspěchu nepomohl ani padesátiletý majitel Jaromír Jágr, který nastoupil k prvnímu soutěžnímu zápasu v sezoně a připsal si dvě asistence. V dresu Bílých Tygrů vstřelil dvě branky Tomáš Filippi, tři body nasbíral Michal Birner.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během předzápasového rozbruslení.

Článek

Úvodní nápor domácích umocnily dvě přesilovky, ale bez gólového efektu. Nejblíže k otevření skóre měl v 9. minutě po teči střely Melancona útočník Birner, ale puk šel těsně vedle. Tygři šli do vedení až ve 13. minutě při hře čtyři na čtyři. Střelu Melancona dorazil za Brízgalu bekhendem Filippi.

Publikum se ani nestačilo vybouřit po úvodní brance a síť za Brízgalou se napjala podruhé. O 53 sekund později ho po závaru před brankou překonal Jelínek. Hosté odpověděli z nenápadné akce v 18. minutě, kdy se do odkryté branky trefil Brodecki.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během předzápasového rozbruslení na ledě Liberce.

Úvod druhé třetiny patřil hostům z Kladna. Byli aktivnější a častěji zaměstnávali brankáře Kváču. Tygři odpověděli až ve 29. minutě, ale velmi rázně. Derner nejprve prudkou ranou trefil Klepiše a pak jeho opakovanou střelu tečoval Birner za Brízgalova záda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Kladna Adam Brízgala po druhém inkasovaném gólu.

Hosté snížili na rozdíl jednoho gólu ve 37. minutě. Střela Jágra se odrazila od zadního mantinelu, Filip se nejlépe zorientoval ve skrumáži a dopravil puk do liberecké branky. Radost kladenských trvala pouhých 15 sekund, než se prosadil Balinskis a vrátil domácím dvoubrankové vedení.

První minuta třetí třetiny byla pro kladenské jako ze zlého snu. Nejprve ujel Faško-Rudáš a překonal Brízgalu, o 21 sekund později Flynn dorazil do sítě Ordošovu střelu a zvýšil již na 6:2. Místo Brízgaly se do branky Rytířů postavil Bow.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu do kladenské branky Petr Jelínek z Liberce.

Otřesení hosté se dostali před Kváču až po takřka sedmi minutách, ale Plekanec si na libereckého gólmana nepřišel. Středočeši se tak prosadili potřetí v zápase až v 56. minutě, Jágrovu přihrávku před branku dopravil za Kváčova záda Beran. Gólový účet zápasu ale uzavřeli domácí v 59. minutě, Filippi stanovil konečnou podobu výsledku na 7:3.

28. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 7:3 (2:1, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 13. Filippi (Melancon), 14. P. Jelínek (J. Vlach), 29. Birner (Derner), 38. Balinskis (A. Najman, Birner), 41. Faško-Rudáš (Bulíř, Frolík), 41. Flynn (Ordoš), 59. Filippi (Birner, J. Vlach) - 18. Brodecki (Babka, Klepiš), 37. Filip (Jágr, Dotchin), 56. Beran (Jágr). Rozhodčí: Kika, Veselý - Brejcha, Malý. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 4719.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, Kolmann, Derner, Štibinger - A. Najman, Filippi, Birner - Faško-Rudáš, Bulíř, Ordoš - Frolík, Šír, Flynn - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach. Trenér: Augusta.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Kehar, Slováček, Ticháček, Babka, Cibulskis - Bláha, Plekanec, Melka - Indrák, Klepiš, Brodecki - Pytlík, Filip, Michnáč - Jágr, O. Procházka, Beran. Trenér: Vejvoda.

Reklama