Hlavní obsah

Hr. Králové - Vítkovice 4:3 PPMountfield sundal Rideru z prvního místa, rozhodl Blain

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Lev 1 : 0
24. Mikuš 1 : 1
27. Lev 2 : 1
30. Mueller 2 : 2
34. Bukarts 2 : 3
38. Pavlík 3 : 3
65. Blain 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 29. kole extraligy Vítkovice 4:3 v prodloužení a sesadili svého soupeře z čela tabulky. Hostům nestačily ani tři body amerického útočníka Petera Muellera, dramatický souboj rozhodl v poslední minutě prodloužení kanadský obránce ve službách Mountfieldu Jeremie Blain.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z branky

Článek

Vítkovice měly hned v úvodu velkou šanci jít do vedení. Po dvou faulech vysokou hokejkou hrály i 49 sekund v pěti proti třem, domácí se ale jejich tlaku obětavě ubránili. A krátce nato sami otevřeli skóre. Francouzský útočník Perret, jenž po zranění nastoupil k prvnímu extraligovému zápasu v sezoně, vyslal dopředu Lva, a ten zamířil přesně do růžku branky.

Další hradecká radost v 19. minutě byla předčasná, rozhodčí si na videu potvrdili, že po úniku Radovana Pavlíka neskončil puk za gólmanem Stezkou. Ridera naopak zkraje druhé části vyrovnala, když s návratem vyloučeného hráče střílel přesně obránce Mikuš.

I další vývoj utkání řídily přesilové hry, oba soupeři už si ve dvojnásobné výhodě věděli rady. Mountfieldu vrátil náskok znovu Lev, jenž se položil do přihrávky Lalancetta, za tři minuty se nemýlil ani další osvědčený střelec Mueller.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové hostili ve 29. kole Tipsport extraligy Vítkovice

Zápas nabíral každou minutou na atraktivitě. Jeho aktéři si tentokrát role prohodili, Vítkovice totiž díky Bukartsově brance v přečíslení poprvé vedly. Hradeckou odpověď připravil kapitán Filip Pavlík, jehož ránu si smolně srazil do vlastní branky Lakatoš. Hned v dalším střídání navíc Blain napálil tyč.

Druhá přestávka už strhující tempo výrazně zchladila, hrálo se o jeden rozhodující gól. Aktivnější Hradec ohrozil Stezku ve třetí části jen třikrát, i proto nabídlo velké šance na obou stranách až prodloužení. V jeho poslední minutě vyzval Zachar v přečíslení k vítězné trefě obránce Blaina.

29. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 4:3 v prodl. (1:0, 2:3, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Lev (Perret), 27. Lev (Lalancette), 38. F. Pavlík (Rosandič), 65. Blain (Zachar) - 24. Mikuš (Mueller, Lakatoš), 30. Mueller (Krieger), 34. Roberts Bukarts (Mueller). Rozhodčí: Kika, Kubičík - Lederer, Lučan. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Diváci: 4082.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Marcel, F. Pavlík, Rosandič, Piegl - Lev, Lalancette, Cingeľ - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.
Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Grman, Mikuš, Gewiese, Stehlík, L. Kovář - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Bernovský, Dej, Kalus - R. Půček, Marosz, L. Krenželok. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: