Hlavní obsah

Třinec - Liberec 6:3Demolice ve třetí třetině, Oceláři srazili Tygry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Daňo 1 : 0
35. Flynn 1 : 1
40. Hudáček 2 : 1
44. Růžička 3 : 1
46. Růžička 4 : 1
48. Nedomlel 4 : 2
54. Roman 5 : 2
55. Kurovský 6 : 2
59. Najman 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili ve 33. kole extraligy na svém ledě Liberec 6:3. Obhájce titulu odskočil během 40. až 46. minuty z 1:1 na 4:1. Nejproduktivnější hráč sezony Martin Růžička si upevnil první místo v kanadském bodování dvěma góly, třemi body (1+2) přispěl k výhře Libor Hudáček. Ve dvou brankách hostů měl prsty Richard Nedomlel (1+1). Bílí Tygři vyšli bodově naprázdno po pěti zápasech.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Karlis Čukste z Třince, Andrej Nestrašil z Třince, Libor Hudáček z Třince, Jakub Jeřábek z Třince a Marko Daňo z Třince.

Článek

Marcinko trefil v přesilové hře tyč, ale Třinec přesto otevřel v 16. minutě skóre po pohledné akci. Daňo se zbavil na levé straně Nedomlela, vytvořil situaci dva na jednoho, vyměnil si puk s Hudáčkem a zakončil do prázdné branky. Liberec mohl rychle vyrovnat po špatné rozehrávce brankáře: Mazanec zasáhl hůl Ordoše, od které puk těsně minul levou tyčku.

Na začátku prostřední třetiny hledal Hudáček v dalším přečíslení Voženílka a moc nescházelo, aby si bránicí Kolmann vstřelil vlastní gól. Poté převzali iniciativu hosté. Melancon v šanci vyprášil Mazancův beton, před brankou osamocený Filippi promáchl puk a Ordoš, jenž se posunul do druhého útoku místo chybějícího Frolíka, zazvonil na tyč. Liberec vyrovnal až z nenápadné akce a Flynn z úhlu našel volné místo nad ramenem Mazance.

Před gólem ještě neprošla Nestrašilova přihrávka v přečíslení dva na jednoho na Hrehorčáka. Do kabin šel Třinec ale opět s jednogólovým vedením. K Daňovi se odrazil mezi kruhy puk, předložil jej Hudáčkovi, který bez problémů trefil odkrytou branku.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Marko Daňo se raduje z branky

Pojistku přidali domácí ve 44. minutě, když Douderovo nahození od modré čáry tečoval Marcinko a po něm i Růžička. Úspěšný střelec zvýšil za 119 sekund tvrdou ranou z pravého kruhu už na 4:1.

Liberec dostal zpět do hry Nedomlel, jehož nahození od modré čáry skončilo ve 48. minutě až v síti. Vzápětí nebezpečně dorážel hostující kapitán Jelínek. Klid dodal domácím Roman v čase 53:26 z dorážky a za 78 sekund ještě zvýšil Kurovský. Poslední slovo měli hosté, když v přesilové hře zmírnil prohru Najman dělovkou z levého kruhu pod horní tyč.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 16. Daňo (L. Hudáček), 40. L. Hudáček (Daňo, Nestrašil), 44. M. Růžička (Marcinko, M. Doudera), 46. M. Růžička (Dravecký, Zahradníček), 54. M. Roman (Zahradníček, M. Růžička), 55. Kurovský (M. Doudera, L. Hudáček) - 35. Flynn (Nedomlel), 48. Nedomlel (J. Vlach, Rychlovský), 59. A. Najman (Balinskis, Flynn). Rozhodčí: Cabák, Šír - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4677.
Třinec: Mazanec - Marinčin, Havránek, Zahradníček, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste - M. Růžička, Marcinko, Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček - Hrňa. Trenér: Moták.
Liberec: Neužil - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Kolmann, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Ordoš - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach - Hrníčko, A. Dlouhý, Průžek. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: