Hlavní obsah

Jágrovo Kladno znovu slaví! Plzeň otočila bitvu s Kometou. Uspěly Pardubice i Vítkovice

Aktualizováno

Várkou šesti zápasů 33. kola se s letošním rokem rozloučila hokejová Tipsport extraliga. Mistrovský Třinec si před vlastními fanoušky poradil s Libercem 6:3, triumf 5:2 nad Kometou slaví i Plzeň. Cennou výhru 2:1 si z ledu Mladé Boleslavi veze Kladno, které tak vyhrálo třetí zápas v řadě. Dva body bere Hradec Králové, když zvítězil na ledě Litvínova 3:2 po prodloužení. Roli favorita splnily Pardubice, když si poradily s Českými Budějovicemi 4:1. V posledním pátečním utkání porazily Vítkovice domácí Olomouc 4:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr (vpravo) se raduje se spoluhráči z prvního gólu Kladna.

Článek
Fotogalerie

Souboj týmů s velmi dobrou aktuální formou Třince s Libercem nabídl první branku v 16. minutě, kdy překonal hostujícího Neužila Daňo a domácí šli do vedení. Tygři se vyrovnání dočkali díky Flynnově zásahu v 35. minutě, radost jim však nevydržela dlouho. Třiačtyřicet sekund před druhou sirénou vrátil Ocelářům náskok další slovenský útočník ve službách Třince Hudáček.

Třetí třetina se pak nesla jednoznačně ve znamení úřadujícího mistra. K dvěma zásahům Růžičky se přidali Roman a Kurovský, za hosty se prosadili jen Nedomlel s Najmanem a Třinec se tak s rokem 2022 rozloučil pohodovou výhrou 6:3.

Bývalý trenér Sparty Patrik Martinec v Kometě Brno. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Plzeň si poradila s Kometou

Kometě vyšla úvodní třetina na ledě Plzně výborně, když po brankách Horkého a Koblížka vedla už 2:0. Domácí se však mizerným startem nenechali rozhodit. V prostřední třetině se nejdříve v 28. minutě prosadil v přesilové hře Schleiss, aby o pět minut později srovnal účty Mertl.

A nadvláda Indiánů pokračovala i v závěrečné části. Mertl na začátku třetí třetiny svou druhou brankou večera poslal domácí poprvé do vedení a když Kodýtek v 53. minutě zvýšil už na 4:2, bylo o vítězi utkání rozhodnuto. Kodýtek si při závěrečné power play Komety připsal i svou druhou branku a uzavřel skóre na konečných 5:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Petr Kodýtek z Plzně, Michal Gulaši z Brna.

Kladno uspělo v Boleslavi

Opatrný zápas mezi Mladou Boleslaví a Kladnem přinesl první trefu až v 21. minutě, kdy poslal Rytíře v přesilové hře do vedení Dotchin. Bruslaři reagovali také v početní výhodě a po Najmanově trefě tak po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre stav 1:1.

Rozhodující moment utkání přišel po 54 sekundách závěrečné části, když si prosadil lotyšský obránce ve službách Kladna Sotnieks. Domácí již reagovat nedokázali, Rytíři tak slaví třetí výhru v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna se raduje z prvního gólu svého týmu.

Hradec uspěl v prodloužení

Souboj sousedů v tabulce osmého Hradce Králové a sedmého Litvínova začal lépe hostující Mountfield, který se po přesilovkové Jerglově trefě dostal v 13. minutě do vedení.

Verva si své hvězdné chvíle schovala do rozmezí 90 sekund, když nejdříve v 36. minutě Zdráhal srovnal, aby o chvíli později Hlava poslal Chemiky poprvé do vedení. Litvínov však vedení neudržel, pět minut před koncem poslal zápas do prodloužení hostující Lev. V něm byli úspěšnější hosté, v čase 62:37 rozhodl o bodu navíc pro Hradec Lalancette.

Slavia jednala s trenérskou legendou Sparty, ta se prý angažmá v Edenu nebránila. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Pardubice srazily Motor

Pardubice začaly plnit roli velkého favorita proti Českým Budějovicím v 16. minutě, když přesilovou hru využil Cienciala. Motor se na odpor postavil přesně v polovině utkání díky Hanzlově trefě.

Dynamo si náskok vzalo zpět v 34. minutě díky Vondráčkově trefě, těžký úder pro Jihočechy však přišel na samém konci druhé třetiny. Čtyři sekundy před klaksonem překonal potřetí Hrachovinu Vála a Pardubice tak po dvou třetinách vedly 3:1.

V závěrečné části se při power play hostů prosadil Kousal a uzavřel tak skóre na konečných 4:1 pro Dynamo, které tak zůstává na čele extraligové tabulky.

Práce sportovního manažera? Asi o 20 hodin denně víc práce, říká bývalý reprezentant v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Vítkovice srazily Olomouc

Šlágrem 33. kola byl duel čtvrté Olomouce s druhými Vítkovicemi. Jako první se ke slovo dostali hosté, kterým v 9. minutě zajistil náskok Fridrich. Těžký úder pro domácí přišel na začátku druhé třetiny, kdy během 118 sekund překonali Lukáše Stehlík s Bukartsem a Ridera vedla už o tři branky.

Naději domácí vykřesali v 52. minutě díky Klimkovi, který poprvé překonal bezchybného Klimeše. Ta však žila jen chvíli. Už o 82 sekund později vrátil hostům tříbrankový náskok Půček. Ještě jednou se Hanáci dostali na dostřel po Nahodilově přesné trefě v přesilové hře, více však už Olomouc nestihla a Vítkovicím podlehla 2:4.

33. kolo hokejové extraligy:
Třinec - Liberec 6:3
Branky: 16. Daňo, 40. Hudáček, 44. a 46. Růžička, 54. Roman, 55. Kurovský - 35. Flynn, 48. Nedomlel, 59. Najman
Litvínov - Hradec Králové 2:3, po prodl.
Branky: 36. Zdráhal, Hlava - 13. Jergl, 56. Lev, 63. Lalancette
Plzeň - Brno 5:2
Branky: 29. Schleiss, 33. a 42. Mertl, 53. a 56.  Kodýtek - 10. Horký, 19. Koblížek
Mladá Boleslav - Kladno 1:2
Branky: 38. Najman - 21. Dotchin, 21. Sotnieks
Pardubice - České Budějovice 4:1
Branky: 16. Cienciala, 34. Vondráček, 40. Vála, 59. Kousal - 30. Hanzl
Olomouc - Vítkovice 2:4
Branky: 52. Klimek, 56. Nahodil -  9. Fridrich, 22. Stehlík, 24. Bukarts, 53. Půček

Reklama