Hlavní obsah

Hr. Králové - Liberec 5:4 PPKanaďané spasili Mountfield. Tygři zachránili bod v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Lalancette 1 : 0
31. Rychlovský 1 : 1
38. Blain 2 : 1
40. Cingel 3 : 1
47. Birner 3 : 2
48. Frolík 3 : 3
51. McCormack 4 : 3
60. Frolík 4 : 4
65. Pilař 5 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové dál potvrzují velmi dobrou formu z přelomu roku, v dohrávce 27. kola extraligy porazili Liberec 5:4 v prodloužení. Po dvou dnech opět třikrát ztratili vedení a zápas rozhodl až v čase 64:16 útočník Radek Pilař. Mountfield zvítězil podeváté z posledních jedenácti utkání, jen dvakrát ale dokázal získat tři body.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují gól.

Článek

K vlažnějšímu startu mohlo přispět i další oslabení útočných řad na obou stranách, Liberci před utkáním vypadli Filippi s Flynnem a Východočechům zase Radovan Pavlík.

Nejvíc byla zpočátku vidět třetí hradecká formace. Brankáře Neužila, jenž v sezoně nastoupil za Tygry teprve popáté, ostře otestoval Perret. Ve 12. minutě už francouzský útočník přispěl ke krásnému gólu. Po jeho vysunutí předvedli Jergl se zakončujícím Lalancettem kombinaci do prázdné branky.

Mírné emoce vyvolal Vlach, jenž po odpískání atakoval Rosandiče. Jeho bolest při kulhání na střídačku asi sotva zmírnila omluva od bývalého spoluhráče.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Hradce Králové Henri Kiviaho, Adam Najman z Liberce a Petr Kalina z Hradce Králové.

Druhá část ale dlouho jasně patřila Liberci a Rychlovský ve 31. minutě zaslouženě vyrovnal tečí Najmanovy střely. Hosté museli litovat, že z převahy nevytěžili víc, protože závěr třetiny jim utekl.

Po chybách exhradeckého Nedomlela sevřel Hradec soupeře v pásmu a dlouhý tlak ukončil Blain, jehož bekhendové nahození propadlo Neužilovi mezi nohy. V poslední vteřině navíc Cingeľ potrestal faul na svou osobu, po němž se ještě poprali Jank s Dernerem. Vítězství v bitce slavil domácí obránce.

Tygři však přispěchali s povedenou odpovědí, na pomezí 47. a 48. minuty jim stačilo 46 sekund k vyrovnání. Birner nejprve využil Ordošovu nabídku a Frolík uspěl tečí Melanconovy střely. Kotouč se odrazil od tyčky do Kiviahova betonu a zpět do branky.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Liberce Jakub Neužil, Michal Birner z Liberce a Jan Eberle z Hradce Králové.

Mountfield se potřetí dostal do vedení díky využité přesilovce z hole McCormacka, ale stejně jako v neděli proti Olomouci o něj i potřetí přišel. Frolíkovu radost z vyrovnání v čase 59:29 minutě posvětili rozhodčí u videa.

Domácí nakonec nedělní scénář zopakovali se vším všudy. Prodloužení znovu rozhodli až v jeho páté minutě, kdy McCormackovu střelu dorazil za Neužila důrazný Pilař.

Dohrávka 27. kola hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 5:4 v prodl. (1:0, 2:1, 1:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Lalancette (Jergl), 38. Blain (Kalina, Lalancette), 40. Cingeľ (Jergl, Blain), 51. McCormack (Blain), 65. Pilař (McCormack) - 31. Rychlovský (A. Najman), 47. Birner (Ordoš, A. Najman), 48. Frolík (Malancon, Jelínek), 60. Frolík (Ordoš). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Kis, Axman. Vyloučení: 4:3, navíc Jank - Derner 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 3231.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Pajer, Lev, Eberle - Kevin Klíma, Cingeľ, Pilař - Jergl, Lalancette, Perret - Doležal, Štohanzl, M. Novák. Trenér: T. Martinec.
Liberec: Neužil - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Kolmann, Štibingr, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, A. Najman, Birner - Frolík, Šír, Ordoš - Rychlovský, Jelínek, J. Vlach - Dlouhý, Jenčovský. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: