Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 4:2Vedoucí Pardubice porazily Kladno i počtvrté v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Paulovič 1 : 0
27. Sedlák 2 : 0
34. Sedlák 3 : 0
42. Beran 3 : 1
47. Kubík 3 : 2
52. Paulovič 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli v utkání 40. kola extraligy nad Kladnem 4:2 a Rytíře tak porazili i počtvrté v sezoně. Dvakrát se mezi střelce zapsali Matej Paulovič a Lukáš Sedlák. Dynamo vyhrálo popáté v řadě a upevnilo si vedení v tabulce, Kladno je i nadále poslední. V brance Pardubic se poprvé v tomto ročníku objevil Milan Klouček, který jinak působí v prvoligovém "béčku".

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Kladenský gólman Landon Bow inkasuje první gól v Pardubicích.

Článek

Východočeši vstoupili do utkání aktivně, hned v úvodu minul ve velké šanci Hyka, následovala přesilovka Pardubic. V polovině úvodní třetiny střílel Zohorna po nahrávce Mandáta, o chvílí později mířil Radil do tyčky kladenské branky.

Rytíři nevyužili ani svou druhou početní výhodu, naopak domácí tým se v přesilovce už prosadil. V 17. minutě si Paulovič vyměnil puk s Čerešňákem a dělovkou z první překonal brankáře Bowa.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Sedlák z Pardubic se snaží přihrát přes kladenského Jakea Dotchina.

Pardubice pokračovaly v aktivitě a ve druhé třetině zvýšily svůj náskok. Ve 27. minutě se ujala povedená kombinace, kdy Hyka předal najíždějícímu Sedlákovi a ten pohotovou střelou skóroval. Stejný útočník se prosadil i o sedm minut později, kdy v přesilovce zblízka umístil přihrávku od Ciencialy.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

aromír Jágr z Kladna.

Další šanci měl Mandát, ale Bow jeho střelu nakonec zkrotil. Na druhé straně pak následovaly nebezpečné momenty Kladna. Z otočky to zkoušel Jágr, ale Klouček puk chytil. Vzápětí se pardubický gólman vytáhl i proti zakončení Procházky.

Rytířům se povedlo skórovat až ve třetí třetině. Ve 42. minutě najel do útočného pásma Beran a střelou přes obránce překonal Kloučka poprvé. O pět minut později využili Středočeši přesilovku, když z kruhu střílel přesně Kubík.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Matěj Paulovič byl prvním střelcem Pardubic proti Kladnu.

Pardubický tým uklidnil Paulovič, který po přihrávce Vondráčka od mantinelu skóroval v tomto utkání podruhé. Hosté ještě rozehráli v 57. minutě přesilovku, výhodu ještě vylepšili odvoláním brankáře, ale stav 4:2 už se nezměnil.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 17. Paulovič (Čerešňák), 27. Sedlák (Hyka, Cienciala), 34. Sedlák (Cienciala), 52. Paulovič (Vondráček) - 42. Beran (Slováček), 47. Kubík (Dotchin, Plekanec). Rozhodčí: Vrba, Stano - Kis, Rampír. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 10.008.
Pardubice: Klouček - Čerešňák, D. Musil, Bučko, T. Dvořák, Hrádek, J. Kolář, Chabada - Hyka, Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, Mandát - T. Zeman, Poulíček, Paulovič - Vondráček, A. Musil, O. Rohlík. Trenér: Rulík.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Slováček, Ticháček, Babka, Cibulskis, Veber - Jágr, Plekanec, Kubík - Filip, Indrák, Brodecki - Beran, Pytlík, O. Bláha - Melka, Zikmund, M. Procházka. Trenér: Vejvoda.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice