Hlavní obsah

Tragická Kometa už je předposlední. Nevídané selhání třineckého Hudáčka i ostrá řežba na Hané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mizérie brněnské Komety nebere konce. Brno padlo ve 40. kole hokejové Tipsport extraligy v Karlových Varech 4:5, prohrálo desátý zápas z posledních dvanácti a v tabulce už je předposlední. Pod ním už je jen se šestibodovou ztrátou Kladno, které podlehlo na ledě vedoucích Pardubic 2:4. V dalších zápasech Sparta před rekordní návštěvou sezony porazila Mladou Boleslav 4:1, Liberec stejným výsledkem zdolal Hradec Králové. Litvínov otočil duel ve Vítkovicích (3:2 po nájezdech), Olomouc přehrála 3:2 Plzeň, stejně jako České Budějovice Třinec.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Libor Hudáček z Třince trefuje tyčku budějovické branky při powerplay Ocelářů.

Článek
Fotogalerie

Jestli někdo ještě před dvěma týdny zpochybňoval, že Kometa je namočená v boji o vyhnutí se baráži, tak teď už musí změnit názor. Brno padlo v souboji týmů ze spodku tabulky v Karlových Varech 4:5, prohrálo desátý z posledních dvanácti zápasů a je až dvanácté s šestibodovým náskokem na poslední Kladno. Hrdinou utkání na západě Čech byl útočník Energie Ondřej Beránek, jenž nasázel hattrick.

Ani čtvrtý vzájemný zápas s Českými Budějovicemi v sezoně nezvládl Třinec. Na jihu Čech prohrál 2:3 a zapsal třetí porážku v řadě. Oceláři však můžou cítit křivdu, za stavu 1:1 jim rozhodčí neuznali naprosto regulérní gól Milana Doudery. V posledních vteřinách třetí třetiny pak neuvěřitelně selhal hostující Libor Hudáček. Slovenský útočník měl před sebou úplně prázdnou branku, ze dvou kroků však trefil jen levou tyčku a odmítl tak prodloužení.

Sparta už počtrnácté vzdala hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům, a i díky tomu dorazila na zápas s Mladou Boleslaví do O2 areny rekordní návštěva sezony (15 147 diváků). A Pražané slavnostní zápas, který odehráli ve speciálních dresech, vyhráli 4:1 a připsali si šestý triumf v řadě. Středočeši v pátém duelu pod vedením kouče Jiřího Kalouse poprvé nebodovali.

Foto: Vít Černý, ČTK

Potyčka během utkání Liberce s Hradcem Králové.

Před necelými dvěma týdny zápas Hradce Králové s Libercem přinesl velké emoce, kdy hráči Mountfieldu soupeřům dokonce lámali hokejky. Nyní se oba týmy potkaly na severu Čech a Bílí Tygři zvládli odplatu a zvítězili 3:1. Východočeši prohráli počtvrté za sebou.

Litvínov sice ve Vítkovicích prohrával po první třetině 0:2, nakonec ale veze z Ostravy dva body za triumf 3:2 po samostatných nájezdech. Až v jejich třinácté sérii (rekord extraligy) rozhodl útočník Gut a Chemici tak navázali na páteční kanonádu 8:1 proti Olomouci.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Jan Strejček z Litvínova zalehává vítkovického Lukáše Krenželoka.

Po čtyřech dnech na sebe znovu narazily Pardubice s Kladnem a úspěšnější i doma znovu byl extraligový lídr, který zvítězil 4:2. Po dvou gólech vstřelili útočníci Východočechů Paulovič se Sedlákem. Zatímco Dynamo zapsalo pátou výhru v řadě, Rytíři počtvrté za sebou padli.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Samuel Bitten z Plzně (vlevo) v bitce s olomouckým Davidem Škůrkem.

Olomouc porazila Plzeň 3:2 a vystřídala ji na pátém místě tabulky. Dva góly zapsal útočník domácích Jan Knotek, jeho spoluhráč Lukáš Mareš slavil první extraligový gól v kariéře. Utkání bylo mimořádně vyhecované plné bitek a potyček. Sudí celkem rozdali rekordních 100 trestných minut (26:74) v sezoně.

Hokejová Tipsport extraliga - 40. kolo:
Karlovy Vary - Brno 5:4
Branky: 5., 12. a 38. O. Beránek, 7. Koblasa, 54. Redlich - 12. K. Pospíšil, 41. Fajmon, 44. a 57. Zaťovič.
Liberec - Hradec Králové 3:1
Branky: 1. Flynn, 10. Ordoš, 42. Frolík - 59. Lev.
Sparta - Mladá Boleslav 4:1
Branky: 1. P. Kousal, 30. Sobotka, 49. Forman, 59. Mikliš - 29. Söderlund.
Vítkovice - Litvínov 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 1. L. Krenželok, 20. Roberts Bukarts - 23. Jaks, 58. Abdul, rozh. nájezd Gut.
Olomouc - Plzeň 3:2
Branky: 7. a 41. Knotek, 30. Mareš - 23. Kvasnička, 57. Pour.
Pardubice - Kladno 4:2
Branky: 17. a 52. Paulovič, 27.a 34. Sedlák - 42. Beran, 47. Kubík.
Budějovice - Třinec 3:2
Branky: 11. Pech, 31. Gulaš, 37. Valský - 7. a 56. Nestrašil.

Reklama