Hlavní obsah

Litvínov - Budějovice 1:0 SNEstephan rozhodl o výhře Litvínova po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Estephan (rozhodující nájezd) 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zdolali v 43. kole extraligy doma České Budějovice, zabrali po dvou porážkách za sebou a předstihli právě Motor o skóre na 12. místě. Rozhodl o tom v šesté sérii rozstřelu kanadský útočník Giorgio Estephan, který proměnil oba své pokusy v nájezdech. Gólman Šimon Zajíček přispěl k třetí výhře ve vzájemných duelech za sebou prvním čistým kontem v extraligové kariéře. Jeho protějšek Dominik Hrachovina si připsal druhou nulu v sezoně.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují, ilustrační foto.

Článek

V úvodu se hrálo dlouho bez šancí, až v 5. minutě málem překonal Hrachovinu domácí bek Strejček. Vzápětí nabídl hostům faulem přesilovou hru Freibergs, ale Verva se ubránila. V oslabení naopak zahrozil Gut, s jehož bekhendovým pokusem si gólman Motoru poradil. Na druhé straně bekhendovou střelou z otočky minul Dzierkals.

Potom ohrozili Hrachovinu svými ranami Jaks a Strejček. Největší šanci měl po kombinaci třetí litvínovské formace Hlava, ale hostující gólman mu ji zmařil lapačkou. Po Zdráhalově přihrávce minul Šalda. Zajíčka zase nepřekonal bekhendovým zakončením Hanzl. Bezbrankový stav neprolomil ani Zdráhal po Abdulově přihrávce.

V úvodu druhé části se hosté ubránili při Pechově trestu a v dalším jejím průběhu měli navrch. Přestříleli Severočechy v poměru 15:4, ale Zajíčka nepřekonali svými pokusy Tomeček, Šenkeřík či Vondrka. Raška se před litvínovského gólmana protlačil zpoza branky, jenže ani on neuspěl. Za domácí dvakrát v rychlém sledu zaměstnal Hrachovinu Zdráhal a další možnost měl Wesley.

Ve 42. minutě se dostal sám před Zajíčka Hanzl, ale bekhendovým blafákem na něj nevyzrál. V čase 42:52 sice překonal Hrachovinu tečí Strejčkovy střel Gut, avšak sudí Sýkora se Šindelem si na videu potvrdili, že to bylo vysokou holí.

Ve 45. minutě nabídl Hanzl puk před odkrytou branku Štenclovi, ale ten mu přeskočil hokejku. Motor se neprosadil při Zileho trestu a potom po objetí branky nepřekonal Zajíčka ani nadvakrát bekhendem obránce Vráblík.

V nastavení nejdříve minul v šanci domácí bek Demel, na druhé straně neuspěl s bekhendovým blafákem zadák Štencel. Hrachovina nedovolil skórovat Hlavovi a z protiútoku neproměnil únik Valský, který o chvíli později nevyužil ani svou další šanci. Rozhodnout se nepodařilo bekhendovým blafákem ani na druhé straně Kudrnovi.

V rozstřelu Estephan poslal domácí do vedení v první kole, jenže v páté sérii odpověděl zakončením jednoruč po vzoru Petera Forsberga Pech. Následně ale uspěl opět Estephan a Pech už nikoliv.

43. kolo hokejové extraligy
HC Verva Litvínov - HC Motor České Budějovice 1:0 po sam. nájezdech
Branka: Rozhodující sam. nájezd Estephan. Rozhodčí: Sýkora, Šindel - Frodl, Hynek. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 4126.
Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Jaks, Demel, Wesley - Jurčík, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Abdul - Hlava, Gut, Havelka - Danielčák, Berka, Šalda. Trenér: Mlejnek.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Kachyňa, Bindulis - Gulaš, Pech, Čachotský - Valský, M. Hanzl, Vondrka - Z. Doležal, M. Toman, Dzierkals - V. Tomeček, Raška, Strnad. Trenér: Čermák.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice