Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 4:2Hokejisté Sparty porazili před nejvyšší návštěvou sezony vedoucí Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Sedlák 0 : 1
6. Buchtele 1 : 1
22. Košťálek 1 : 2
27. Řepík 2 : 2
32. Tomášek 3 : 2
50. Řepík 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty zdolali v 45. kole extraligy vedoucí Pardubice 4:2. Pražané díky dvěma gólům kapitána Michala Řepíka a třem využitým přesilovkám bodovali jedenácté kolo po sobě. Dynamo prohrálo po sérii devíti výher poprvé od 10. ledna, kdy doma podlehlo právě Spartě. Utkání v O2 areně sledovala nejvyšší návštěvnost v sezoně 16 653 diváků.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Radost hokejstů Sparty z branky proti Pardubicím.

Článek

Pardubice potřebovaly na první trefu pouhých 22 vteřin. Hyka přihrál Ciencialovi a ten našel ještě lépe postaveného Sedláka, který zakončil do prázdné branky. Hyka bodoval v sedmém zápase v řadě.

Domácí odpověděli za pět minut. Tomášek nahrál od hrazení před branku na Buchteleho a sparťanský útočník šikovným usměrněním puku pod horní tyč překonal Willa. Mezi střelce se zapsal ve třetím utkání za sebou.

Svižný hokej pokračoval i nadále. Hosté si málem vzali vedení okamžitě zpátky, gólman Pražanů Kovář ale Radila vychytal, na druhé straně neuspěl Řepík.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Situace před brankou Pardubic v duelu se Spartou.

Dynamu vyšel i úvod druhé třetiny a 87 sekund po jejím začátku opět domácím odskočilo. Košťálek si najel mezi dva sparťany na Zohornovu přihrávku a bekhendem vyzrál na Kováře. Bývalý bek Sparty skóroval v O2 areně i v listopadovém vzájemném utkání.

Pražané svého soupeře zatlačili a díky početním výhodám nepříznivý stav otočili. V 27. minutě při 92 vteřin trvající přesilovce pět na tři Kempný nabil Řepíkovi a domácí kapitán ranou z první vyrovnal. Český reprezentant jako pátý hráč v extraligové sezoně pokořil hranici 20 branek.

Za dalších pět minut Tomášek střelou z kruhu při hře pět na čtyři dokonal obrat. V polovině třetí části Sparta udeřila opět z přesilovky a znovu zásluhou Řepíka, jehož tentokrát vybídl k pohotovému zakončení Safin.

Hosté více než dvě minuty před koncem zkusili power play, snížit se jim však nepodařilo. Sparta doma triumfovala posedmé v řadě, naopak Východočeši nenavázali na sérii sedmi venkovních vítězství.

HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Buchtele (Tomášek, Moravčík), 27. Řepík (Kempný, Sobotka), 32. Tomášek (M. Jandus, D. Kaše), 50. Řepík (Safin, Kempný) - 1. Sedlák (Cienciala, Hyka), 22. Košťálek (T. Zohorna, R. Kousal). Rozhodčí: Šír, Stano (SR) - J. Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. Diváci: 16.653.
Sparta: Jakub Kovář - M. Jandus, Němeček, Mikliš, Kempný, Polášek, Moravčík, Krutil - Buchtele, Horák, Tomášek - Safin, D. Vitouch, Vauhkonen - Řepík, Sobotka, P. Kousal - D. Kaše, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Vála - Hyka, Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - T. Zeman, Poulíček, Paulovič - Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenér: Rulík.

Reklama