Hlavní obsah

Č. Budějovice - Liberec 0:2České Budějovice prohrály i druhý zápas ligového jara

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Červ 0 : 1
87. Rondič (penalta) 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli v 18. kole první ligy s Libercem 0:2 a v jarní části sezony nejvyšší soutěže ani podruhé nebodovali a neskórovali. Za hosty se nejprve ve 41. minutě trefil Lukáš Červ a v závěru utkání uzavřel skóre střídající Imad Rondič z penalty. V 77. minutě byl vyloučen domácí Quadri Adediran. Slovan zvítězil po dvou kolech a posunul se na osmé místo, Dynamo je v tabulce třinácté.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Christian Frýdek z Liberce a brankář Martin Janáček z Českých Budějovic.

Článek

Budějovičtí, kteří ve středečním osmifinále domácího poháru zdolali Hradec Králové 2:0, v první půli častěji drželi míč, ale nebezpečnější byli hosté. Hned ve druhé minutě se po chytré přihrávce Višinského dostal do šance Frýdek, který však českobudějovického Janáčka nepřekonal. Další pozornost na sebe domácí brankář upoutal ve 27. minutě. Liberecký Olatunji nevymyslel špatné zakončení, ale jeho střelu na vzdálenější tyč Janáček vyrazil.

Dynamo působilo po celé utkání nejistě především v defenzívě, na což před přestávkou doplatilo. Českobudějovičtí nedokázali míč dostat z oblasti vlastního pokutového území, Frýdek proto balon posunul proti noze Červa, na jehož střelu k tyči Janáček nedosáhl. Liberec mohl v nastaveném čase navýšit vedení. Jenže aktivní Frýdek, který do té doby šance hlavně připravoval, branku přestřelil.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Qadri Adediran z Českých Budějovic.

Také po přestávce byl nebezpečnějším týmem Liberec. Hned ve 49. minutě mohl skórovat Preisler, ale také jeho střelu zlikvidoval Janáček. Když už v 58. minutě Preisler skóroval, rozhodčí jeho zásah neuznali kvůli ofsajdovému postavení Frýdka. Právě on měl v 67. minutě na noze druhý gól. Svou povedenou individuální akci zakončil střelou, kterou z brankové čáry odhlavičkoval Čermák.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hlavní sudí Dominik Starý a brankář Hugo Jan Bačkovský z Liberce.

Naděje Jihočechů na bodový zisk pak srazil Nigerijec Adediran, jenž v rozmezí sedmi minut dostal dvě žluté karty a Dynamo tak hrálo od 77. minuty v oslabení. Naopak definitivní podobu výsledku dal v 87. minutě Bosňan Rondič z pokutového kopu, kterému předcházel zákrok Janáčka na střídajícího Ghaliho. Liberec v lize porazil České Budějovice po čtyřech zápasech.

18. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 0:2 (0:1)
Branky: 41. Červ, 87. Rondič z pen. Rozhodčí: Starý - Kubr, Slavíček - Nehasil (video). ŽK: Čolič, Hora, Penner, Potočný, Adediran, Janáček. ČK: 77. Adediran. Diváci: 1752.
Č. Budějovice: Janáček - Čolič, Havel, Králik, Skovajsa - Hora, Čermák (79. Hellebrand), Penner (66. Čavoš) - Čmelík (46. Matoušek), Potočný (66. Škoda), Adediran. Trenér: Nikl.
Liberec: Bačkovský - Gebre Selassie, Prebsl, Plechatý - Fukala, Červ, Valenta (83. Tupta), Frýdek (69. Ghali), Preisler (83. Purzitidis) - Višinský (76. Doumbia) - Olatunji (83. Rondič). Trenér: Kozel.

Reklama